Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vihreä kukkakaalikeitto ja munatoast

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kukkakaalikeitto on turhaan unohdettu: se on helppo valmistaa ja aina yhtä hyvää. Jos haluat keittoon vielä enemmän näköä ja makua, ripottele pinnalle rapeaksi paistettua pekonia tai pieniä prinssinakkeja. Silloin se sopii hienosti esimerkiksi viikonlopun brunssille tai lunssille. Tarjoile vielä englantilaisen munatoastin kanssa, ja ihastutat kaikki!

Neljälle

  • 700 g kukkakaalia
  • ½ purjo (vain vihreä osa)
  • 2 perunaa
  • 10 dl vihanneslientä
  • suolaa ja valkopippuria

Munatoastit

  • 4 paksua viipaletta vuokaleipää
  • 4 pientä munaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Koristeeksi

  • persiljaa

Valmistusohje

1. Puhdista kukkakaali ja jaa se nuppuihin. Säästä 1/4 koristeluun. Kuori ja viipaloi perunat. Puhdista purjon vihreä osa ja suikaloi. Kuumenna vihannesliemi kiehuvaksi ja lisää purjo, kukkakaali ja perunat. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

2. Soseuta keitto sileäksi joko sauvasekoittimella tai monitoimikoneella tms. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kattilaan säästetyt kukkakaalinnuput ja keitä ne pehmeiksi. Kuumenna keitto ennen tarjoilua.

3. Munatoast: Leikkaa vuokaleivästä neljä kappaletta 3 sentin paksuista viipaletta. Nypi leivänsisustaa pois viipaleen keskeltä, niin että muodostuu pieni syvennys, noin puoli senttiä syvä ja 5 senttiä läpimitaltaan. Ruskista leivät voissa syvennys alaspäin. Käännä leivät ja riko muna jokaiseen leipäkoloon. Paista leipiä alhaisella lämmöllä, kunnes munat hyytyvät. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele persiljalla ja tarjoile sopan kumppanina.

Tuoreimmat aiheesta

Kukkakaalikeitto