1. Puhdista kukkakaali ja jaa se nuppuihin. Säästä 1/4 koristeluun. Kuori ja viipaloi perunat. Puhdista purjon vihreä osa ja suikaloi. Kuumenna vihannesliemi kiehuvaksi ja lisää purjo, kukkakaali ja perunat. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
2. Soseuta keitto sileäksi joko sauvasekoittimella tai monitoimikoneella tms. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kattilaan säästetyt kukkakaalinnuput ja keitä ne pehmeiksi. Kuumenna keitto ennen tarjoilua.
3. Munatoast: Leikkaa vuokaleivästä neljä kappaletta 3 sentin paksuista viipaletta. Nypi leivänsisustaa pois viipaleen keskeltä, niin että muodostuu pieni syvennys, noin puoli senttiä syvä ja 5 senttiä läpimitaltaan. Ruskista leivät voissa syvennys alaspäin. Käännä leivät ja riko muna jokaiseen leipäkoloon. Paista leipiä alhaisella lämmöllä, kunnes munat hyytyvät. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele persiljalla ja tarjoile sopan kumppanina.