Vihreä kukkakaalikeitto ja munatoast
Kukkakaalikeitto on turhaan unohdettu: se on helppo valmistaa ja aina yhtä hyvää. Jos haluat keittoon vielä enemmän näköä ja makua, ripottele pinnalle rapeaksi paistettua pekonia tai pieniä prinssinakkeja. Silloin se sopii hienosti esimerkiksi viikonlopun brunssille tai lunssille. Tarjoile vielä englantilaisen munatoastin kanssa, ja ihastutat kaikki!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 700 g kukkakaalia
- ½ purjo (vain vihreä osa)
- 2 perunaa
- 10 dl vihanneslientä
- suolaa ja valkopippuria
Munatoastit
- 4 paksua viipaletta vuokaleipää
- 4 pientä munaa
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Koristeeksi
- persiljaa
Valmistusohje
1. Puhdista kukkakaali ja jaa se nuppuihin. Säästä 1/4 koristeluun. Kuori ja viipaloi perunat. Puhdista purjon vihreä osa ja suikaloi. Kuumenna vihannesliemi kiehuvaksi ja lisää purjo, kukkakaali ja perunat. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
2. Soseuta keitto sileäksi joko sauvasekoittimella tai monitoimikoneella tms. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kattilaan säästetyt kukkakaalinnuput ja keitä ne pehmeiksi. Kuumenna keitto ennen tarjoilua.
3. Munatoast: Leikkaa vuokaleivästä neljä kappaletta 3 sentin paksuista viipaletta. Nypi leivänsisustaa pois viipaleen keskeltä, niin että muodostuu pieni syvennys, noin puoli senttiä syvä ja 5 senttiä läpimitaltaan. Ruskista leivät voissa syvennys alaspäin. Käännä leivät ja riko muna jokaiseen leipäkoloon. Paista leipiä alhaisella lämmöllä, kunnes munat hyytyvät. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele persiljalla ja tarjoile sopan kumppanina.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka