Kukkakaalikeitto

Maukas ja mieto alkukeitto, joka on sopiva johdatus päivälliseen. Toki pääruokanakin tätä voi syödä vankan leivän kanssa.

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 peruna
  • 5 dl vihanneslientä
  • 3 dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 purkki säilykerapua

Tarjoiluun

  • tillinoksia

Valmistusohje

1. Puhdista kukkakaali ja jaa se nuppuihin. Säästä 1/4 osa nupuista koristeluun. Kuori ja raasta peruna. Kuumenna kiehuvaksi maito, vesi ja vihannesliemikuutio ja lisää liemeen kukkakaali ja peruna. Keitä hiljaisella lämmöllä 10 minuuttia.

2. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimella, kaada takaisin kattilaan ja pane säästetyt nuput kiehumaan kypsiksi keittoon.

3. Avaa rapupurkki ja kaada ravunliha ja liemi kasariin. Lämmitä varovaisesti. Jaa kukkakaalikeitto neljälle lämmitetylle syvälle lautaselle. Nosta ravunlihaa keiton keskelle ja koristele tillisilpulla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!