Kukkakaalikeitto
Maukas ja mieto alkukeitto, joka on sopiva johdatus päivälliseen. Toki pääruokanakin tätä voi syödä vankan leivän kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 1 pieni kukkakaali
- 1 peruna
- 5 dl vihanneslientä
- 3 dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
- 1 purkki säilykerapua
Tarjoiluun
- tillinoksia
Valmistusohje
1. Puhdista kukkakaali ja jaa se nuppuihin. Säästä 1/4 osa nupuista koristeluun. Kuori ja raasta peruna. Kuumenna kiehuvaksi maito, vesi ja vihannesliemikuutio ja lisää liemeen kukkakaali ja peruna. Keitä hiljaisella lämmöllä 10 minuuttia.
2. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimella, kaada takaisin kattilaan ja pane säästetyt nuput kiehumaan kypsiksi keittoon.
3. Avaa rapupurkki ja kaada ravunliha ja liemi kasariin. Lämmitä varovaisesti. Jaa kukkakaalikeitto neljälle lämmitetylle syvälle lautaselle. Nosta ravunlihaa keiton keskelle ja koristele tillisilpulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"