Kukkakaalikeitto
Maukas ja mieto alkukeitto, joka on sopiva johdatus päivälliseen. Toki pääruokanakin tätä voi syödä vankan leivän kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 1 pieni kukkakaali
- 1 peruna
- 5 dl vihanneslientä
- 3 dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
- 1 purkki säilykerapua
Tarjoiluun
- tillinoksia
Valmistusohje
1. Puhdista kukkakaali ja jaa se nuppuihin. Säästä 1/4 osa nupuista koristeluun. Kuori ja raasta peruna. Kuumenna kiehuvaksi maito, vesi ja vihannesliemikuutio ja lisää liemeen kukkakaali ja peruna. Keitä hiljaisella lämmöllä 10 minuuttia.
2. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimella, kaada takaisin kattilaan ja pane säästetyt nuput kiehumaan kypsiksi keittoon.
3. Avaa rapupurkki ja kaada ravunliha ja liemi kasariin. Lämmitä varovaisesti. Jaa kukkakaalikeitto neljälle lämmitetylle syvälle lautaselle. Nosta ravunlihaa keiton keskelle ja koristele tillisilpulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi