Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kukkakaalikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maukas ja mieto alkukeitto, joka on sopiva johdatus päivälliseen. Toki pääruokanakin tätä voi syödä vankan leivän kanssa.

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 peruna
  • 5 dl vihanneslientä
  • 3 dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 purkki säilykerapua

Tarjoiluun

  • tillinoksia

Valmistusohje

1. Puhdista kukkakaali ja jaa se nuppuihin. Säästä 1/4 osa nupuista koristeluun. Kuori ja raasta peruna. Kuumenna kiehuvaksi maito, vesi ja vihannesliemikuutio ja lisää liemeen kukkakaali ja peruna. Keitä hiljaisella lämmöllä 10 minuuttia.

2. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimella, kaada takaisin kattilaan ja pane säästetyt nuput kiehumaan kypsiksi keittoon.

3. Avaa rapupurkki ja kaada ravunliha ja liemi kasariin. Lämmitä varovaisesti. Jaa kukkakaalikeitto neljälle lämmitetylle syvälle lautaselle. Nosta ravunlihaa keiton keskelle ja koristele tillisilpulla.

Tuoreimmat aiheesta

Kukkakaalikeitto