Pekoninen mustapapuchili
Mustapapuchili eli amerikkalaisittain black bean chili on täyttävää ja ravitsevaa kotiruokaa Etelä-Amerikasta ja Yhdysvaltain etelävaltioista, jossa joka taloudella on oma reseptinsä tästä ruoasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kahdeksalle
- 6 dl keitettyjä mustia papuja
- 1 ½ tl juustokuminaa
- 1 sipuli
- 3 viipaletta pekonia
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl chipotle-tahnaa
- 2 rkl Worcestershire-kastiketta
- 2 rkl black bean garlic -kastiketta
- ½ dl ananasmehua
- 1 dl tomaattimehua
- 1 jalapeno
- suolaa
Valmistusohje
1. Paahda juustokuminan siemenet kuivalla pannulla ja murskaa ne sitten jauheeksi morttelissa. Kuori ja silppua sipuli ja suikaloi pekoni. Paista pekonia keskilämmöllä padassa, lisää sipulisilppu ja juustokuminajauhe, paista minuutti. Lisää sitten tomaattipyree, chipotle-tahna ja worcestershire-kastike ja paista vielä jokunen minuutti.
2. Kääntele joukkoon pavut, black bean -kastike, ananasmehu ja tomaattimehu. Keitä hiljaa 15 minuuttia. Silppua jalapeno hienoksi, lisää sitä ruokaan maun mukaan, mausta vielä suolalla, jos tarpeen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku