Pekoninen mustapapuchili

Mustapapuchili eli amerikkalaisittain black bean chili on täyttävää ja ravitsevaa kotiruokaa Etelä-Amerikasta ja Yhdysvaltain etelävaltioista, jossa joka taloudella on oma reseptinsä tästä ruoasta.

Kahdeksalle

  • 6 dl keitettyjä mustia papuja
  • 1 ½ tl juustokuminaa
  • 1 sipuli
  • 3 viipaletta pekonia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl chipotle-tahnaa
  • 2 rkl Worcestershire-kastiketta
  • 2 rkl black bean garlic -kastiketta
  • ½ dl ananasmehua
  • 1 dl tomaattimehua
  • 1 jalapeno
  • suolaa

Valmistusohje

1. Paahda juustokuminan siemenet kuivalla pannulla ja murskaa ne sitten jauheeksi morttelissa. Kuori ja silppua sipuli ja suikaloi pekoni. Paista pekonia keskilämmöllä padassa, lisää sipulisilppu ja juustokuminajauhe, paista minuutti. Lisää sitten tomaattipyree, chipotle-tahna ja worcestershire-kastike ja paista vielä jokunen minuutti.

2. Kääntele joukkoon pavut, black bean -kastike, ananasmehu ja tomaattimehu. Keitä hiljaa 15 minuuttia. Silppua jalapeno hienoksi, lisää sitä ruokaan maun mukaan, mausta vielä suolalla, jos tarpeen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!