Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohi-parsakaalikastike pastalle

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kaada herkullinen lohesta ja parsakaalista tehty kastike vastakeitetyn pastan päälle. Ei voisi olla yksinkertaisempaa, nopeampaa – eikä parempaa. Se, että kastike sopii vielä painonvartioillekin ei ole huono asia sekään.

Neljälle

  • 4 annosta pastaa
  • 450 g lohta
  • 400 g pakastettuja parsakaalinnuppuja
  • 3 dl maitoa
  • 1 dl kevytranskankermaa
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa lohi kuutioiksi ja sulata parsakaalia hiukan.

2. Vatkaa jauho maidon joukkoon ja lisää ranskankerma, suola, pippuri ja puristettu valkosipulinkynsi. Kiehauta sekoittaen ja keitä hetken aikaa. Laita kastikkeeseen lohipalat ja parsakaalinuput. Kiehauta uudelleen ja anna kiehua 2 minuuttia. Sulje kansi ja nosta kattila leikkuulaudalle. Anna seisoa 5 minuuttia.

3. Tarjoile lohikastike pastan kera. Kieräytä vielä muutama ekstrakierros mustapippuria myllystä.

Tuoreimmat aiheesta

Lohipasta