Talonpoikaismunakas

Tämän munakkaan valmistat käden käänteessä nopeaksi iltapalaksi tai lounaaksi. Käytä täytteeksi tähteeksi jäänyttä makkaraa tai kinkkua. Näkkileipä on munakkaan maukas seuralainen.

4 annosta

  • 10 kananmunaa
  • 3 rkl voisulaa
  • ½ sipuli
  • 1/4 purjo
  • 300 g kinkkua ja/tai makkaraa
  • 4 keskikokoista keitettyä perunaa
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl silputtua ruohosipulia
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja vastajauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipuli. Puhdista, huuhtele ja suikaloi purjo. Viipaloi kinkku, makkara ja perunat. Paista sipuli- ja purjosuikaleet pehmeiksi voissa. Lisää kinkku, makkarat ja perunat.

2. Vatkaa munat voisulan kanssa. Mausta seos suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.

3. Kaada munaseos pannuun paistettujen ainesten päälle ja sekoita puuhaarukalla tai -lastalla, jotta munaseosta valuu myös pannun pohjalle. Paista, kunnes koko munakas on melkein hyytynyt, sen tulee jäädä keskeltä kermaiseksi. Silppua persilja ja ruohosipuli ja ripottele munakkaan pinnalle ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!