Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Talonpoikaismunakas

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän munakkaan valmistat käden käänteessä nopeaksi iltapalaksi tai lounaaksi. Käytä täytteeksi tähteeksi jäänyttä makkaraa tai kinkkua. Näkkileipä on munakkaan maukas seuralainen.

4 annosta

  • 10 kananmunaa
  • 3 rkl voisulaa
  • ½ sipuli
  • 1/4 purjo
  • 300 g kinkkua ja/tai makkaraa
  • 4 keskikokoista keitettyä perunaa
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl silputtua ruohosipulia
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja vastajauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipuli. Puhdista, huuhtele ja suikaloi purjo. Viipaloi kinkku, makkara ja perunat. Paista sipuli- ja purjosuikaleet pehmeiksi voissa. Lisää kinkku, makkarat ja perunat.

2. Vatkaa munat voisulan kanssa. Mausta seos suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.

3. Kaada munaseos pannuun paistettujen ainesten päälle ja sekoita puuhaarukalla tai -lastalla, jotta munaseosta valuu myös pannun pohjalle. Paista, kunnes koko munakas on melkein hyytynyt, sen tulee jäädä keskeltä kermaiseksi. Silppua persilja ja ruohosipuli ja ripottele munakkaan pinnalle ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Munakas