Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Maalaismunakas salsan ja oliivien kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Omeletin eli munakkaan voit täyttää miltei millä tahansa. Purkillisella salsaa ja muutamalla oliivilla loihdit espanjalaisen omeletin. Jos haluat vegemunakkaan, jätä kinkku pois.

Neljälle

  • 2 keitettyä, kylmää perunaa
  • 100 g savukinkkua
  • ½ dl oliiveja
  • 1 paprika
  • 2 rkl öljyä
  • 1 purkki salsaa
  • 5 munaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • suolaa ja mustapippuria
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Kuutioi perunat ja paprika. Suikaloi kinkku ja viipaloi oliivit. Kuullota perunoita ja paprikaa öljyssä. Lisää joukkoon kinkku ja oliivit. Valulta salsasta osa lientä pois.

2. Sekoita munien rakenne rikki ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada ensin salsa, sitten munat kasvisten päälle pannuun.

3. Alenna lämpöä ja laita kansi päälle. Anna munakkaan hyytyä 10 minuuttia. Sirottele pinnalle juustoraaste ja anna sen sulaa. Koristele lehtipersiljalla ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Munakas