Pekonilihapyörykät

Näistä lihapyöryköistä tulee yleensä nopeasti suursuosikkeja. Onnistuu myös lammasjauhelihasta.

Neljälle

  • 500 g sikanautajauhelihaa
  • 1 muna
  • 2 rkl perunajauhoa
  • 2 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 dl persiljasilppua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 paketti pekonia
  • 75 g juustoraastetta
  • 2-3 tomaattia lohkoina

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset keskenään mureketaikinaksi, paitsi pekoni ja juusto.

2. Levitä pekoniviipaleita uunivuokaan. Tipauta nokare mureketta jokaiselle siivulle ja kääri rullaksi. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.

3. Ota vuoka uunista ja lisää lämpö 250 asteeseen. Aseta tomaatit lihapyöryköiden ympärille ja sirottele päälle juustoraastetta. Gratinoi, kunnes juusto on sulanut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.