Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kikherneitä ja keitettyjä munia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä nopeasti valmistuva lounasruoka tai kevyt iltapala, jonka ainekset ovat usein valmiiksi kotona. Tarjoile lisänä intialaista leipää tai lämmitettyjä pitaleipiä.

4 annosta

  • 2 prk keitettyjä kikherneitä
  • 4 kananmunaa
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 3 tomaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 vajaa dl ruokaöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl jauhettua punaista chiliä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 dl vettä
  • 1-2 rkl silputtua korianteria
  • 1½ tl garam masalaa

Valmistusohje

1. Huuhtele ja valuta kikherneet huolellisesti. Keitä kananmunat koviksi ja puolita ne kuvan näyttämällä tavalla. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tomaatit. Kuori ja purista valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy keskilämmöllä paistin- tai wokkipannussa. Lisää sipuli, tomaatit, valkosipuli ja inkivääri ja kuullota 2-3 minuuttia, kunne sipuli on ruskistunut muttei palanut. Lisää veteen suola, chili ja kurkuma ja sekoita, kunnes suola on liuennut. Kaada mausteseos paistinpannuun, sekoita ja keitä 5-6 minuuttia.

3. Lisää kikherneet, sekoita ja hauduta 3-4 minuuttia, kunnes herneet ovat lämmenneet ja sekoittuneet kastikkeeseen. Lisää korianteri ja munanpuolikkaat. Ripottele pinnalle garam masala.

Tuoreimmat aiheesta

Munat