Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kidneypapucurry

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Curry ilman currya? Curry tarkoittaa oikeastaan pataruokaa eikä sen maustamiseen tarvita curry-mausteseosta. Tähän ohjeeseen käytetään säilöttyjä kidneypapuja. Helppoa ja nopeaa! Tarjoa pääruokana riisin kanssa tai liharuoan lisukkeena.

4 annosta

  • 2 purkkia kidneypapuja
  • 1 sipuli
  • 1 tomaatti
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 ½ tl punaista chiliä
  • 1 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • tuoretta korianteria koristeluun

Valmistusohje

1. Huuhtele ja valuta pavut. Kuori sipuli. Hienonna sipuli ja tomaatti. Kuullota sipulia ja tomaattia öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes sipuli on kauniin kullanruskeaa. Älä kuitenkaan ruskista sipulia liikaa.

sekoita kurkuma, inkivääri, valkosipulijauhe, punainen chili ja suola. Lisää joukkoon vesi ja sekoita, kunnes suola on liuennut kokonaan. Kaada seos pannulle ja anna sen porista noin 5 minuuttia, kunnes öljy erottuu mausteista ja nousee pintaan.

3. Lisää pavut ja hauduta 5 minuuttia. Kuori pois ylimääräinen öljy. Koristele hienonnetulla, tuoreella korianterilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviscurry