Kylmä kurkku-jogurttikeitto

Kevyt jugurttikeitto sopii hyvin laihduttajajn välipalaksi. Täydennä keittoa herkullisella bruchetalla, josta saat lisää energiaa.

Resepti on neljälle henkilölle

  • 1 l maustamatonta jogurttia
  • 1 kurkku
  • 2 valkosipulinkynsi
  • pieni pala tuoretta inkivääriä
  • 1 pnt tuoretta basilikaa
  • 1 limetti
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl suolaa
  • ¼ tl chilijauhetta
  • mustapippuria

Valmistusohje

Paloittele pesty kurkku, kuori ja raasta inkivääri sekä valkosipuli ja kaada kaikki tehosekoittimeen. Lisää joukkoon jogurtti, limetin mehu, mausteet sekä hunaja.

Sekoita kaikki aineet hyvin sekaisin ja tarkista maku. Monesti joutuu lisäämään suolaa jotta maku tulisi paremmin esille. Lisää tarvittaessa chiliä tai mustapippuria ja sekoita vielä hyvin sekaisin.

Voit syödä tai juoda keiton heti tai laittaa sen maustumaan kylmään.

Tarjoile keitto valkosipuli bruschettan kanssa.

Tämä on niin kevyt keitto, että laihduttajankin kannattaa täydentää ateriaa leivällä.

Yhdessä annoksessa:

Energiaa 190 kcal

Proteiinia 9g (19 E%)

Rasvaa 7g (33 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 4g (56% kokonaisrasvasta)

Hiilihydraatteja 20g (42 E%)

Kuitua 2g

Suolaa 2,8g

Bruchetta nostaa annoksen energiamäärää 230 kcal.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.