Kylmä kurkku-jogurttikeitto
Kevyt jugurttikeitto sopii hyvin laihduttajajn välipalaksi. Täydennä keittoa herkullisella bruchetalla, josta saat lisää energiaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Resepti on neljälle henkilölle
- 1 l maustamatonta jogurttia
- 1 kurkku
- 2 valkosipulinkynsi
- pieni pala tuoretta inkivääriä
- 1 pnt tuoretta basilikaa
- 1 limetti
- 1 rkl hunajaa
- 2 tl suolaa
- ¼ tl chilijauhetta
- mustapippuria
Valmistusohje
Paloittele pesty kurkku, kuori ja raasta inkivääri sekä valkosipuli ja kaada kaikki tehosekoittimeen. Lisää joukkoon jogurtti, limetin mehu, mausteet sekä hunaja.
Sekoita kaikki aineet hyvin sekaisin ja tarkista maku. Monesti joutuu lisäämään suolaa jotta maku tulisi paremmin esille. Lisää tarvittaessa chiliä tai mustapippuria ja sekoita vielä hyvin sekaisin.
Voit syödä tai juoda keiton heti tai laittaa sen maustumaan kylmään.
Tarjoile keitto valkosipuli bruschettan kanssa.
Tämä on niin kevyt keitto, että laihduttajankin kannattaa täydentää ateriaa leivällä.
Yhdessä annoksessa:
Energiaa 190 kcal
Proteiinia 9g (19 E%)
Rasvaa 7g (33 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 4g (56% kokonaisrasvasta)
Hiilihydraatteja 20g (42 E%)
Kuitua 2g
Suolaa 2,8g
Bruchetta nostaa annoksen energiamäärää 230 kcal.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka