Fenkolikeitto
Kokeile helppoa ja nopeaa fenkolikeittoa. Vatkaa keitto ennen tarjoilua sauvasekoittimella, niin saat siitä kuohkeaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 3 fenkolia
- 1 jauhoinen peruna
- 2 salottisipulia
- 4 valkosipulin kynttä
- oliiviöljyä
- vettä
- merisuolaa
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
Poista fenkoleista kanta. Kuori ne sekä peruna ja sipulit. Pilko kaikki ainekset pieniksi. Kuullota oliiviöljyssä fenkoli- ja sipulisilput. Lisää vettä sen verran, että kaikki ainekset peittyvät. Mausta suolalla.
Lisää perunakuutiot ja keitä ainekset kypsiksi. Soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella ja siivilöi. Lisää kerma ja kiehauta.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 290 kcal
Proteiinia 4g (6 E%)
Hiilihydraatteja 14g (19 E%)
Kuitua 3g
Rasvaa 25g (78 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 13g (52% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)
Suolaa 1,3g
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka