Fenkolikeitto

Kokeile helppoa ja nopeaa fenkolikeittoa. Vatkaa keitto ennen tarjoilua sauvasekoittimella, niin saat siitä kuohkeaa.

Ainekset

  • 3 fenkolia
  • 1 jauhoinen peruna
  • 2 salottisipulia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • oliiviöljyä
  • vettä
  • merisuolaa
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Poista fenkoleista kanta. Kuori ne sekä peruna ja sipulit. Pilko kaikki ainekset pieniksi. Kuullota oliiviöljyssä fenkoli- ja sipulisilput. Lisää vettä sen verran, että kaikki ainekset peittyvät. Mausta suolalla.

Lisää perunakuutiot ja keitä ainekset kypsiksi. Soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella ja siivilöi. Lisää kerma ja kiehauta.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 290 kcal

Proteiinia 4g (6 E%)

Hiilihydraatteja 14g (19 E%)

Kuitua 3g

Rasvaa 25g (78 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 13g (52% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)

Suolaa 1,3g

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.