Savusilakkamunakas
Jos valmistat munakkaan valurautapannussa, jossa ei ole muoviosia, voit kypsennyksen loppuvaiheessa laittaa pannun uuniin grillivastuksen alle ja antaa kaiken kuumeta muutaman minuutin ajan.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kolmelle-neljälle
- 5 savusilakkaa
- 4 tomaattia
- halutessasi, hieman yrttejä
- 5 kananmunaa
- ½ dl vettä
- ½ dl kahvikermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Perkaa savusilakat fileiksi. Viipaloi tomaatit ja hienonna mielellään hieman yrttejä.
2. Vatkaa munat, vesi, kerma ja mausteet. Sulata pannulla keskilämmöllä voita ja kaada taikina pannuun. Paista hitaasti ja sekoita välillä pohjaa myöten.
3. Lisää savusilakat, tomaatit ja yrtit munakkaan päälle, kun se on lähes valmis. Anna kaiken lämmetä ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa