Mustajuurigratiini

Kuori mustajuuret juoksevan veden alla, muuten ne voivat tuntua hieman tahmeilta. Tämä ruokalaji on vaivan arvoinen! Mustajuurien lukumäärä riippuu niiden koosta. Kuutioi, keitä ja mittaa n. 8 dl juurta neljälle.

Neljälle

  • 2-4 mustajuurta
  • 150 g kuutioitua pekonia

Kastike

  • 3 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3-4 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 munankeltuainen
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja kuutioi mustajuuret. Keitä ne pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Valuta ja laita ne kevyesti voideltuun uunivuokaan. Paista pekonit, valuta talouspaperilla.

2. Paista voi ja jauhot kastikkeeseen, lisää maito ja mausta. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä, lisää keltuainen ja sekoita.

3. Kaada kastike vuokaan, ripottele päälle pekoni. Laita uuniin 15-20 minuuttia. Ripottele päälle persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!