Perunaletut
Julkaistu
Perunaletut ovat valitettavasti lähes unohdettu, mutta erittäin maukas arkiruoka. Valmista eritoten jos sinulla on yli jääneitä, keitettyjä perunoita. Syö letut puolukoiden ja paistetun pekonin kera.
Neljälle
- 4 keitettyä, kylmää perunaa
- 3 kananmunaa
- 3 dl jauhoja
- 6 dl maitoa
- 1 tl suolaa
- ½ tl jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- puolukoita ja pekonia
Valmistusohje
1. Raasta perunat. Vatkaa munat, jauhot, maito, suola ja pippuri, sekoita perunaraasteen kanssa.
2. Paista letut kullankeltaisiksi voinokareessa lettupannulla. Paista pekoni, tarjoile heti puolukoiden kera.
VINKKI: Kokeile maustaa lettutaikina esimerkiksi valkosipulilla, juustoraasteella, muskotilla tai yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa