Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Uuniperunoita muikunmädillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Laske 1-2 perunaa jokaiselle ruokailijalle. Alkuruoaksi riittää yksi, pääruokana kahdesta tulee paremmin kylläiseksi. Pienet uuniperunat ovat myös mukava ruokalaji seisovassa pöydässä.

Neljälle

  • 4 uuniperunaa
  • karkeaa suolaa vuokaan
  • 2 dl kermaviiliä
  • 50 g muikunmätiä
  • ½ dl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Harjaa ja huuhdo perunat hyvin. Kuivaa ne ja pistele niihin reikiä, jotteivät ne räjähdä uunissa.

2. Laita perunat suolapedille uuninkestävään vuokaan. Paista uunissa 1-1 ¼ tuntia.

3. Leikkaa perunoiden päälle ristiviillot ja paina sivuilta, niin että viillot avautuvat. Tarjoile kermaviilin, muikunmädin ja ruohosipulin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Uuniperuna