Uuniperunoita muikunmädillä
Laske 1-2 perunaa jokaiselle ruokailijalle. Alkuruoaksi riittää yksi, pääruokana kahdesta tulee paremmin kylläiseksi. Pienet uuniperunat ovat myös mukava ruokalaji seisovassa pöydässä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 uuniperunaa
- karkeaa suolaa vuokaan
- 2 dl kermaviiliä
- 50 g muikunmätiä
- ½ dl hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Harjaa ja huuhdo perunat hyvin. Kuivaa ne ja pistele niihin reikiä, jotteivät ne räjähdä uunissa.
2. Laita perunat suolapedille uuninkestävään vuokaan. Paista uunissa 1-1 ¼ tuntia.
3. Leikkaa perunoiden päälle ristiviillot ja paina sivuilta, niin että viillot avautuvat. Tarjoile kermaviilin, muikunmädin ja ruohosipulin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"