Perunaletut puolukkahillon kera

Perunaletut ovat tuhtia ruotsalaista kotiruokaa, jota jopa kansankodin nuori nykypolvi rakastaa ja arvostaa. Perinteisesti perunalettuja säestää puolukkahillo. Kokeillaanpa.

Neljälle

  • 800 g raakoja perunoita
  • 1 muna
  • 1 ½ dl vehnäjauhoa
  • 3 dl maitoa
  • 2 tl suolaa
  • 50 g voita

Tarjoiluun

  • puolukkasurvosta tai -hilloa

Valmistusohje

1. Tee ohukaistaikina munasta, jauhoista ja maidosta. Kuori perunat ja raasta ne raakoina raastinraudalla suoraan ohukaistaikinaan, jolloin perunaraaste ei ehdi mustua. Sekoita hyvin ja mausta suolalla.

2. Paista taikinasta pieniä ohukaisia voissa melko alhaisella lämmöllä, jotta perunaraaste ehtii kypsyä. Tarjoile joko puolukkasurvoksen tai ruotsalaisittain makeahkon puolukkahillon kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!