Perunaletut puolukkahillon kera
Perunaletut ovat tuhtia ruotsalaista kotiruokaa, jota jopa kansankodin nuori nykypolvi rakastaa ja arvostaa. Perinteisesti perunalettuja säestää puolukkahillo. Kokeillaanpa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 800 g raakoja perunoita
- 1 muna
- 1 ½ dl vehnäjauhoa
- 3 dl maitoa
- 2 tl suolaa
- 50 g voita
Tarjoiluun
- puolukkasurvosta tai -hilloa
Valmistusohje
1. Tee ohukaistaikina munasta, jauhoista ja maidosta. Kuori perunat ja raasta ne raakoina raastinraudalla suoraan ohukaistaikinaan, jolloin perunaraaste ei ehdi mustua. Sekoita hyvin ja mausta suolalla.
2. Paista taikinasta pieniä ohukaisia voissa melko alhaisella lämmöllä, jotta perunaraaste ehtii kypsyä. Tarjoile joko puolukkasurvoksen tai ruotsalaisittain makeahkon puolukkahillon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka