Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Perunaletut puolukkahillon kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perunaletut ovat tuhtia ruotsalaista kotiruokaa, jota jopa kansankodin nuori nykypolvi rakastaa ja arvostaa. Perinteisesti perunalettuja säestää puolukkahillo. Kokeillaanpa.

Neljälle

  • 800 g raakoja perunoita
  • 1 muna
  • 1 ½ dl vehnäjauhoa
  • 3 dl maitoa
  • 2 tl suolaa
  • 50 g voita

Tarjoiluun

  • puolukkasurvosta tai -hilloa

Valmistusohje

1. Tee ohukaistaikina munasta, jauhoista ja maidosta. Kuori perunat ja raasta ne raakoina raastinraudalla suoraan ohukaistaikinaan, jolloin perunaraaste ei ehdi mustua. Sekoita hyvin ja mausta suolalla.

2. Paista taikinasta pieniä ohukaisia voissa melko alhaisella lämmöllä, jotta perunaraaste ehtii kypsyä. Tarjoile joko puolukkasurvoksen tai ruotsalaisittain makeahkon puolukkahillon kera.

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut