Perunaohukaiset paistetun pekonin kera
Julkaistu
Näissä perunaohukaisissa raastettu peruna sekoitetaan lettutaikinaan, joka tekee siitä jämäkän ruokalajin. Tarjoile pekonin ja puolukoiden kera.
Neljälle
- 800 g perunoita
- 1 kananmuna
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 3 dl maitoa
- 2 tl suolaa
- 50 g voita
- puolukkasurvosta
- paistettua pekonia
Valmistusohje
1. Tee lettutaikina munasta, jauhoista ja maidosta.
2. Kuori perunat ja raasta raastinraudalla suoraan taikinaan jotta raaste ei tummu. Suolaa taikina.
3. Paista taikinasta pieniä lettuja voissa keskilämmöllä, niin että peruna ehtii kypsyä kauttaaltaan. Tarjoile puolukkasurvoksen ja paistetun pekonin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka