Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Perunaohukaiset pekonin ja puolukkahillon kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perunaohukaiset on pohjoismainen ruokaklassikko. Sen salaisuus on taikinaan sisältyvä raakana raastettu peruna. Tämän klassikom seuraksi sopivat paistettu pekoni ja puolukkasurvos.

4 annosta

  • 800 g perunaa
  • 1 kananmuna
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 3 dl maitoa
  • 2 tl suolaa
  • 50 g voita

Tarjoiluun

  • 500 g pekonia
  • puolukkahilloa

Valmistusohje

1. Tee kananmunasta, jauhoista ja maidosta taikina. Kuori perunat ja raasta ne suoraan taikinaan niin, ne eivät ehdi tummua. Mausta suolalla.

2. paista taikinasta pieniä ohukaisia voissa kohtalaisella lämmöllä. Huolehdi, että peruna kypsyy läpikotaisin.

3. Paloittele pekoni ja paista se kuumalla pannulla rapeaksi. Tarjoile perunaohukaiset puolukkahillon ja pekonin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut