Perunaohukaiset pekonin ja puolukkahillon kera

Perunaohukaiset on pohjoismainen ruokaklassikko. Sen salaisuus on taikinaan sisältyvä raakana raastettu peruna. Tämän klassikom seuraksi sopivat paistettu pekoni ja puolukkasurvos.

4 annosta

  • 800 g perunaa
  • 1 kananmuna
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 3 dl maitoa
  • 2 tl suolaa
  • 50 g voita

Tarjoiluun

  • 500 g pekonia
  • puolukkahilloa

Valmistusohje

1. Tee kananmunasta, jauhoista ja maidosta taikina. Kuori perunat ja raasta ne suoraan taikinaan niin, ne eivät ehdi tummua. Mausta suolalla.

2. paista taikinasta pieniä ohukaisia voissa kohtalaisella lämmöllä. Huolehdi, että peruna kypsyy läpikotaisin.

3. Paloittele pekoni ja paista se kuumalla pannulla rapeaksi. Tarjoile perunaohukaiset puolukkahillon ja pekonin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!