Gluteenittomat perunaletut
Perinteisiin perunalettuihin tulee sekä maitoa että vehnäjauhoa. Nämä letut tehdään ilman maitoa ja sideaineena on perunajauhoa. Maistuvat lisäkkeet ovat perinteiset paistettu läski ja puolukkasurvos tai -hillo.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 10-12 perunaa
- 1 muna
- 2 rkl perunajauhoa
- muskottiraastetta
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- paistettua suolattua sianlihaa
- puolukkasurvosta tai -hilloa
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja raasta ne hienoksi. Sekoita joukkoon muna ja perunajauho. Mausta seos raastetulla muskotilla, suolalla ja pippurilla.
2. Paista melko ohuita lettuja voissa kuumalla pannulla. Käännä muutaman minuutin kuluttua ja paista toinen puoli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa