Perunaohukaiset simpukoiden ja mädin kera

Tämä on nopea ruokalaji sille, joka syö yksin. Paista ohukainen raastetusta perunasta ja tarjoile ruoanlaittojogurtin, purkkisimpukoiden, punasipulin ja mädin kera. Voit myös kokeilla anjovisfileitä ja punasipulia. Vihreät salaatinlehdet sopivat mukaan.

Neljälle

  • 2 keskikokoista perunaa
  • 1 keltasipulilohko
  • ½ tl sellerisuolaa
  • ½ rkl neutraalia öljyä
  • 1 pieni purkki simpukoita
  • ½ dl ruoanlaittojogurttia
  • ½ punasipuli
  • 1 sitruunanlohko
  • salaattia
  • 4 rkl mätiä

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta perunat. Hienonna sipuli. Sekoita peruna, sipuli ja sellerisuola.

2. Kuumenna öljy paistinpannussa. Puserra käsin peruna-sipuliseoksesta ylimääräinen neste ja muotoile käsin muutama pieni ohukainen.

3. Paista keskilämmöllä kauniin värisiksi ja rapeiksi ohukaisiksi. Laita ohukaisten päälle jogurttinokareet ja punasipulia. Asettele päällimmäiseksi simpukoita, mätiä ja sitruunaa. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.