Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Perunaohukaiset simpukoiden ja mädin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on nopea ruokalaji sille, joka syö yksin. Paista ohukainen raastetusta perunasta ja tarjoile ruoanlaittojogurtin, purkkisimpukoiden, punasipulin ja mädin kera. Voit myös kokeilla anjovisfileitä ja punasipulia. Vihreät salaatinlehdet sopivat mukaan.

Neljälle

  • 2 keskikokoista perunaa
  • 1 keltasipulilohko
  • ½ tl sellerisuolaa
  • ½ rkl neutraalia öljyä
  • 1 pieni purkki simpukoita
  • ½ dl ruoanlaittojogurttia
  • ½ punasipuli
  • 1 sitruunanlohko
  • salaattia
  • 4 rkl mätiä

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta perunat. Hienonna sipuli. Sekoita peruna, sipuli ja sellerisuola.

2. Kuumenna öljy paistinpannussa. Puserra käsin peruna-sipuliseoksesta ylimääräinen neste ja muotoile käsin muutama pieni ohukainen.

3. Paista keskilämmöllä kauniin värisiksi ja rapeiksi ohukaisiksi. Laita ohukaisten päälle jogurttinokareet ja punasipulia. Asettele päällimmäiseksi simpukoita, mätiä ja sitruunaa. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut