Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Friteeratut sipulirenkaat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sami Garam aloittaa viikonlopun valmistamalla näppärää naposteltavaa, friteerattuja sipulirenkaita. Suupalat nautitaan chilidipin kera.

Ainekset

  • 1 punasipuli
  • 1 keltasipuli
  • 2 munanvalkuaista
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 dl kivennäisvettä
  • 5 dl öljyä paistamiseen

Valmistusohje

Leikkaa sipulit noin sentin paksuisiksi renkaiksi ja nosta ne pakastuspussiin tai kannelliseen kulhoon. Lisää kukkurainen ruokalusikallinen vehnäjauhoja ja ravistele niin, että sipulit saavat pintaansa ohuen jauhotuksen. Vatkaa valkuaisia hiukan vaahtomaisiksi ja lisää mukaan jauhot, joihin on sekoitettu myös leivinjauhe ja suola. Ohenna taikinaa kivennäisvedellä kunnes se muistuttaa vohvelitaikinaa.

Kuumenna öljy paistinpannussa tai kattilan pohjalla ja paista taikinaan kastetut sipulirenkaat siinä rapeiksi.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke