Friteeratut sipulirenkaat

Sami Garam aloittaa viikonlopun valmistamalla näppärää naposteltavaa, friteerattuja sipulirenkaita. Suupalat nautitaan chilidipin kera.

Ainekset

  • 1 punasipuli
  • 1 keltasipuli
  • 2 munanvalkuaista
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 dl kivennäisvettä
  • 5 dl öljyä paistamiseen

Valmistusohje

Leikkaa sipulit noin sentin paksuisiksi renkaiksi ja nosta ne pakastuspussiin tai kannelliseen kulhoon. Lisää kukkurainen ruokalusikallinen vehnäjauhoja ja ravistele niin, että sipulit saavat pintaansa ohuen jauhotuksen. Vatkaa valkuaisia hiukan vaahtomaisiksi ja lisää mukaan jauhot, joihin on sekoitettu myös leivinjauhe ja suola. Ohenna taikinaa kivennäisvedellä kunnes se muistuttaa vohvelitaikinaa.

Kuumenna öljy paistinpannussa tai kattilan pohjalla ja paista taikinaan kastetut sipulirenkaat siinä rapeiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!