Perunasalaatti

Itsetehty perunasalaatti maistuu kesäisten herkkujen seurana.

Ainekset

  • 1 kg kiinteitä perunoita (vihreä värikoodi)
  • vettä + ripaus suolaa
  • 1 iso omena
  • 200-300 g creme fraichea tai kermaviiliä
  • 50 g väkevää sinappia
  • ½-1 dl silputtua tilliä tai ruohosipulia
  • 1 rkl kaprismarjoja hienonnettuna tai kokonaisina
  • mustapippuria myllystä

Pinnalle

  • rucolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä, kunnes ovat kypsiä.

Jäähdytä ja kuori. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.

Kuori omena ja leikkaa kuutioiksi.

Sekoita creme fraiche tai kermaviili, sinappi, silputtu tilli tai ruohosipuli ja hienonnetut tai kokonaiset kaprismarjat, sekä mustapippuri. Tarkista maku.

Sekoita kastike perunoiden ja omenoiden joukkoon.

Tarjoa vaikkapa grilliruoan seurana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.