Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Perunasalaatti

Julkaistu 16.06.2014 07:58

Itsetehty perunasalaatti maistuu kesäisten herkkujen seurana.

Ainekset

  • 1 kg kiinteitä perunoita (vihreä värikoodi)
  • vettä + ripaus suolaa
  • 1 iso omena
  • 200-300 g creme fraichea tai kermaviiliä
  • 50 g väkevää sinappia
  • ½-1 dl silputtua tilliä tai ruohosipulia
  • 1 rkl kaprismarjoja hienonnettuna tai kokonaisina
  • mustapippuria myllystä

Pinnalle

  • rucolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä, kunnes ovat kypsiä.

Jäähdytä ja kuori. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.

Kuori omena ja leikkaa kuutioiksi.

Sekoita creme fraiche tai kermaviili, sinappi, silputtu tilli tai ruohosipuli ja hienonnetut tai kokonaiset kaprismarjat, sekä mustapippuri. Tarkista maku.

Sekoita kastike perunoiden ja omenoiden joukkoon.

Tarjoa vaikkapa grilliruoan seurana.

Tuoreimmat aiheesta

Perunasalaatti