Perunasalaatti
Itsetehty perunasalaatti maistuu kesäisten herkkujen seurana.
Ainekset
- 1 kg kiinteitä perunoita (vihreä värikoodi)
- vettä + ripaus suolaa
- 1 iso omena
- 200-300 g creme fraichea tai kermaviiliä
- 50 g väkevää sinappia
- ½-1 dl silputtua tilliä tai ruohosipulia
- 1 rkl kaprismarjoja hienonnettuna tai kokonaisina
- mustapippuria myllystä
Pinnalle
- rucolaa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä, kunnes ovat kypsiä.
Jäähdytä ja kuori. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
Kuori omena ja leikkaa kuutioiksi.
Sekoita creme fraiche tai kermaviili, sinappi, silputtu tilli tai ruohosipuli ja hienonnetut tai kokonaiset kaprismarjat, sekä mustapippuri. Tarkista maku.
Sekoita kastike perunoiden ja omenoiden joukkoon.
Tarjoa vaikkapa grilliruoan seurana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku