Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Perunasalaatti kananmunien ja mangoldinversojen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän ruokalajin voi loistavasti ottaa mukaan lounaaksi työpaikalle, se sopii hyvin myös iltapalaksi. Mangoldinlehdet ovat maukkaita, mutta ne voi myös vaihtaa tuoreeseen pinaattiin tai muihin lehtivihreisiin.

Neljälle

  • 3-4 keitettyä perunaa
  • 1 kovaksi keitetty kananmuna
  • 1 ruukku mangoldinversoja
  • ½ punasipuli
  • muutama oliivi
  • 50 g fetajuustoa
  • ½ dl kevytviiliä tai -jugurttia

Valmistusohje

1. Keitä perunat ja kuori ne lämpiminä. Perunoiden jäähdyttyä, viipaloi ne.

2. Laita kananmuna kattilaan kylmään veteen ja liedelle. Ala ottaa aikaa kun vesi kiehuu. 9 minuutin kuluttua muna on kovaksi keitetty. Huuhtele se kylmässä vedessä, kuori ja viipaloi.

3. Laita perunaviipaleet lounasrasian pohjalle, lado päälle kananmunaviipaleet, ohuita sipuliviipaleita ja mangoldinversoja. Sekoita fetajuusto ja viili keskenään, muussaa rakenne haarukalla ja laita salaatin päälle. Koristele muutamalla oliivilla.

Tuoreimmat aiheesta

Perunasalaatti