Perunasalaatti kananmunien ja mangoldinversojen kera

Tämän ruokalajin voi loistavasti ottaa mukaan lounaaksi työpaikalle, se sopii hyvin myös iltapalaksi. Mangoldinlehdet ovat maukkaita, mutta ne voi myös vaihtaa tuoreeseen pinaattiin tai muihin lehtivihreisiin.

Neljälle

  • 3-4 keitettyä perunaa
  • 1 kovaksi keitetty kananmuna
  • 1 ruukku mangoldinversoja
  • ½ punasipuli
  • muutama oliivi
  • 50 g fetajuustoa
  • ½ dl kevytviiliä tai -jugurttia

Valmistusohje

1. Keitä perunat ja kuori ne lämpiminä. Perunoiden jäähdyttyä, viipaloi ne.

2. Laita kananmuna kattilaan kylmään veteen ja liedelle. Ala ottaa aikaa kun vesi kiehuu. 9 minuutin kuluttua muna on kovaksi keitetty. Huuhtele se kylmässä vedessä, kuori ja viipaloi.

3. Laita perunaviipaleet lounasrasian pohjalle, lado päälle kananmunaviipaleet, ohuita sipuliviipaleita ja mangoldinversoja. Sekoita fetajuusto ja viili keskenään, muussaa rakenne haarukalla ja laita salaatin päälle. Koristele muutamalla oliivilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.