Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Herneterriini ranskalaisittain

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vihreän, salaatista ja herneistä tehdyn terriinin voi tarjoilla lisukkeena tai pääruokana. Jos tarjoilet sen pääruokana, keitetyt perunat sopivat hyvin lisukkeeksi. Tuoreiden herneiden sesonki on touko-kesäkuussa.

Neljälle

  • 250 g pakastettuja tai tuoreita herneitä
  • 100 g pieniä salottisipuleita
  • 2-3 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • 4 persiljanoksaa
  • ¾ dl vettä
  • 1 pieni salaatinkerä

Valmistusohje

1. Kuori sipulit. Sulata voi, laita kokonaiset sipulit kattilaan ja anna niiden hitaasti kypsyä läpinäkyviksi. Mausta suolalla ja sokerilla, lisää persiljanoksat ja kaada päälle vesi. Anna kaiken kiehua n. 10 minuuttia kannen alla.

2. Poista salaatista uloimmat lehdet. Huuhdo kerä, valuta, jaa se neljään osaan ja sido osat puuvillalangalla.

3. Laita salaatti sipulikattilaan, lisää herneet ja keitä kaikkea kannen alla vielä 10 minuuttia. Leikkaa pois puuvillalangat ja poista persiljanoksat. Sekoita vielä kerran, mausta ja tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke