Herneterriini ranskalaisittain
Vihreän, salaatista ja herneistä tehdyn terriinin voi tarjoilla lisukkeena tai pääruokana. Jos tarjoilet sen pääruokana, keitetyt perunat sopivat hyvin lisukkeeksi. Tuoreiden herneiden sesonki on touko-kesäkuussa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 250 g pakastettuja tai tuoreita herneitä
- 100 g pieniä salottisipuleita
- 2-3 rkl voita
- 1 tl suolaa
- ½ tl sokeria
- 4 persiljanoksaa
- ¾ dl vettä
- 1 pieni salaatinkerä
Valmistusohje
1. Kuori sipulit. Sulata voi, laita kokonaiset sipulit kattilaan ja anna niiden hitaasti kypsyä läpinäkyviksi. Mausta suolalla ja sokerilla, lisää persiljanoksat ja kaada päälle vesi. Anna kaiken kiehua n. 10 minuuttia kannen alla.
2. Poista salaatista uloimmat lehdet. Huuhdo kerä, valuta, jaa se neljään osaan ja sido osat puuvillalangalla.
3. Laita salaatti sipulikattilaan, lisää herneet ja keitä kaikkea kannen alla vielä 10 minuuttia. Leikkaa pois puuvillalangat ja poista persiljanoksat. Sekoita vielä kerran, mausta ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka