Mainos

19.1.2015. Tässä pannukakkuun käytetään tähteeksi jäänyttä tattaripuuroa eli mukana ei ole lainkaan vehnäjauhoja. Tee pannari piimään, joka sopii hyvin tattaripuuron maun kanssa, tuloksena on hieman blineihin vivahtava maku. Tarjoile halutessasi blini-tyyppisten lisukkeiden kanssa. Myös erilaiset tuorejuustot sopivat hyvin.

Ainekset

  • n.15 kpl

Puuro

  • ½ l vettä
  • 2 dl Myllyn Paras Tattarihiutaleita

Lisäksi taikinaan

  • 4 munaa
  • 4 dl piimää
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl voisulaa

Tarjoiluun lisäksi

  • 1 prk pippuri- tai lohituorejuustoa

Valmistusohje

Valmista tattaripuuro pakkauksen ohjeen mukaan tai käytä ohjeeseen ½ litraa (450–500 g) tähteeksi jäänyttä puuroa. Sekoita jäähtyneeseen paksuun puuroon muut pannukakun aineet. Nostele kauhalla tasaista seosta voilla voideltuihin muffinipellin koloihin (n. 3/4 täyteen) tai uunipellille voidellulle leivinpaperille. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–45 min kauniin väriseksi. Annospannarien paksuus vaikuttaa paistoaikaan.

Tarjoile heti lämpimänä esim. pippuri- tai lohituorejuuston kera tai käytä blinityyppisiä lisukkeita, kuten mätiä, sipulisilppua ja smetanaa sekä tilliä.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!