Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pannarit tattaripuurosta

4:54img
Julkaistu 16.01.2015 14:14

19.1.2015. Tässä pannukakkuun käytetään tähteeksi jäänyttä tattaripuuroa eli mukana ei ole lainkaan vehnäjauhoja. Tee pannari piimään, joka sopii hyvin tattaripuuron maun kanssa, tuloksena on hieman blineihin vivahtava maku. Tarjoile halutessasi blini-tyyppisten lisukkeiden kanssa. Myös erilaiset tuorejuustot sopivat hyvin.

Ainekset

  • n.15 kpl

Puuro

  • ½ l vettä
  • 2 dl Myllyn Paras Tattarihiutaleita

Lisäksi taikinaan

  • 4 munaa
  • 4 dl piimää
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl voisulaa

Tarjoiluun lisäksi

  • 1 prk pippuri- tai lohituorejuustoa

Valmistusohje

Valmista tattaripuuro pakkauksen ohjeen mukaan tai käytä ohjeeseen ½ litraa (450–500 g) tähteeksi jäänyttä puuroa. Sekoita jäähtyneeseen paksuun puuroon muut pannukakun aineet. Nostele kauhalla tasaista seosta voilla voideltuihin muffinipellin koloihin (n. 3/4 täyteen) tai uunipellille voidellulle leivinpaperille. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–45 min kauniin väriseksi. Annospannarien paksuus vaikuttaa paistoaikaan.

Tarjoile heti lämpimänä esim. pippuri- tai lohituorejuuston kera tai käytä blinityyppisiä lisukkeita, kuten mätiä, sipulisilppua ja smetanaa sekä tilliä.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Pannukakku