Vanhanajan linnapaisti

Linnapaistin voi valmistella etukäteen, ja kun on päivällisen aika, tarjoilla kastikkeen, perunoiden, säilykekurkun ja hyytelön kera. Jos paistia jää yli, siitä voi valmistaa maukkaan pyttipannun.

Kuudelle

  • 1 kg naudan selkäpaistia
  • 2 rkl voita
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
  • 2 keltasipulia
  • 3 porkkanaa
  • 5 kokonaista valko- tai mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 6 anjovisfileetä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl siirappia
  • 2-3 dl vettä

Valmistusohje

1. Ruskista paisti joka puolelta voissa. Laita liha pataan, mausta suolalla ja pippurilla. Kuori sipulit ja porkkanat ja paloittele ne. Laita sipuli, porkkana, pippurit, laakerinlehti ja anjovis paistin ympärille, lisää viinietikka ja siirappi. Lisää vesi hieman kerrallaan ja jälkipaista kannen alla miedolla lämmöllä noin 1 ½ tuntia. Nosta paisti padasta.

2. Viipaloi paisti ohuesti.

3. Siivilöi kastike ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Lisää kermaa ja lientä, jotta saat sopivan paksuisen kastikkeen. 1 tl hyytelöä pyöristää maut mukavasti.

4. Tarjoile keitettyjen perunoiden, säilykekurkun ja vihannesten kera.

Parhaat ruokaohjelmat