Vanhanajan linnapaisti
Linnapaistin voi valmistella etukäteen, ja kun on päivällisen aika, tarjoilla kastikkeen, perunoiden, säilykekurkun ja hyytelön kera. Jos paistia jää yli, siitä voi valmistaa maukkaan pyttipannun.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kuudelle
- 1 kg naudan selkäpaistia
- 2 rkl voita
- 1 ½ tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
- 2 keltasipulia
- 3 porkkanaa
- 5 kokonaista valko- tai mustapippuria
- 1 laakerinlehti
- 6 anjovisfileetä
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 rkl siirappia
- 2-3 dl vettä
Valmistusohje
1. Ruskista paisti joka puolelta voissa. Laita liha pataan, mausta suolalla ja pippurilla. Kuori sipulit ja porkkanat ja paloittele ne. Laita sipuli, porkkana, pippurit, laakerinlehti ja anjovis paistin ympärille, lisää viinietikka ja siirappi. Lisää vesi hieman kerrallaan ja jälkipaista kannen alla miedolla lämmöllä noin 1 ½ tuntia. Nosta paisti padasta.
2. Viipaloi paisti ohuesti.
3. Siivilöi kastike ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Lisää kermaa ja lientä, jotta saat sopivan paksuisen kastikkeen. 1 tl hyytelöä pyöristää maut mukavasti.
4. Tarjoile keitettyjen perunoiden, säilykekurkun ja vihannesten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku