Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sikaforstoast siianmädin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on vanhanajan ruotsalainen ravintolatoast. Sen alkuperä on tuntematon, mutta savulihan, piparjuuren ja siianmädin yhdistelmä on erittäin makoisa.

Neljälle

  • 200 g savustettua poronpaistia
  • 1 dl kuohukermaa
  • tuoretta, raastettua piparjuurta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää

Koristeluun

  • 80 g siianmätiä
  • 4 salaatinlehteä
  • 4 sitruunalohkoa
  • 4 tillinoksaa

Valmistusohje

1. Hienonna poronpaisti. Vatkaa kerma kevyesti ja mausta se piparjuurella, suolalla ja pippurilla. Sekoita kerma ja poronpaisti.

2. Ota muotilla pyöreitä paloja leivistä. Paahda pyörylät tai paista ne voissa. Laita neljälle lautaselle.

3. Jaa poro-kermaseos leipäviipaleille. Koristele siianmädillä sekä salaatilla, sitruunalla ja tillillä.

Tuoreimmat aiheesta

Toast