Sikaforstoast siianmädin kera

Tämä on vanhanajan ruotsalainen ravintolatoast. Sen alkuperä on tuntematon, mutta savulihan, piparjuuren ja siianmädin yhdistelmä on erittäin makoisa.

Neljälle

  • 200 g savustettua poronpaistia
  • 1 dl kuohukermaa
  • tuoretta, raastettua piparjuurta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää

Koristeluun

  • 80 g siianmätiä
  • 4 salaatinlehteä
  • 4 sitruunalohkoa
  • 4 tillinoksaa

Valmistusohje

1. Hienonna poronpaisti. Vatkaa kerma kevyesti ja mausta se piparjuurella, suolalla ja pippurilla. Sekoita kerma ja poronpaisti.

2. Ota muotilla pyöreitä paloja leivistä. Paahda pyörylät tai paista ne voissa. Laita neljälle lautaselle.

3. Jaa poro-kermaseos leipäviipaleille. Koristele siianmädillä sekä salaatilla, sitruunalla ja tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.