Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pieni alkupalasalaatti kanan ja pekonin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aloita päivällinen pienellä salaatilla. Tämä salaatti koostuu rapeista, vihreistä lehdistä sekä kanasta ja pekonista.

Neljälle

  • 2 kanafileetä
  • voita paistamiseen
  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • 4 kevätsipulia
  • ½ lavakurkku
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 4 pekonisiivua
  • vihreitä salaatinlehtiä
  • oliiveja

Marinadi

  • ½ dl omenasiideriviinietikkaa
  • ½ dl kiinalaista soijaa
  • ½ dl neutraalia öljyä
  • 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
  • 1 maustemitta jauhettua inkivääriä

Kastike

  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ rkl viinietikkaa
  • ½ valkosipulinkynsi
  • ½ tl tuoretta oreganoa

Valmistusohje

1. Marinadi: Sekoita viinietikka ja soija, lisää seokseen öljy, mausta mustapippurilla ja inkiväärillä. Marinoi kanafileitä n. 1 tunti ja paista ne voissa.

2. Kastike: Sekoita viinietikka ja öljy, purista mukaan valkosipuli ja mausta oreganolla.

3. Keitä kevätsipulit ja huuhdo ne kylmässä vedessä. Paloittele kurkku ja paprika, puolita tomaatit. Asettele salaatinlehtiä ja vihanneksia kauniisti neljälle lautaselle. Viipaloi kana ja asettele päällimmäiseksi. Paista pekoni ja laita paistetut siivut kanaviipaleiden päälle. Ripottele salaatin ympärille oliiveja, kaada päälle kastiketta ja koristele kevätsipulirenkain.

Tuoreimmat aiheesta

Pekonisalaatti