Alkuruokasalaatti kanafileen, appelsiinin ja avokadon kera
Tässä herkullisessa, pienessä alkuruokasalaatissa on paljon itämaista makua. Se on täydellinen aloitus hyvälle päivälliselle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 2 isoa kanafileetä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 20 mustaa oliivia
- 1 appelsiini
- 1 avokado
- ½ punasipuli
- vihreitä salaatinlehtiä
Kastike
- 4 rkl puristettua limemehua
- 2 tippaa tabascoa
- 2 tl hunajaa
- 3 cl kuivaa sherryä
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita öljy, sherry ja hunaja. Purista mukaan limemehu ja lisää tabasco, hienonna persilja ja lisää kastikkeeseen.
2. Nuiji kanafileet ja grillaa niitä n. 3 minuuttia kummaltakin puolelta, mausta suolalla ja pippurilla. Suikaloi punasipuli, kuori appelsiini ja leikkaa siitä kalvottomia fileepaloja. Kuori avokado, poista kivi ja suikaloi hedelmäliha.
3. Jaa salaatinlehdet neljälle lautaselle. Asettele oliiveja, appelsiinifileitä ja avokadoa keskelle. Viipaloi kanafileet ja asettele kauniisti mukaan, koristele sipulisuikaleilla ja viimeistele kastikkeella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka