Alkuruokasalaatti kanafileen, appelsiinin ja avokadon kera

Tässä herkullisessa, pienessä alkuruokasalaatissa on paljon itämaista makua. Se on täydellinen aloitus hyvälle päivälliselle.

Neljälle

  • 2 isoa kanafileetä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 20 mustaa oliivia
  • 1 appelsiini
  • 1 avokado
  • ½ punasipuli
  • vihreitä salaatinlehtiä

Kastike

  • 4 rkl puristettua limemehua
  • 2 tippaa tabascoa
  • 2 tl hunajaa
  • 3 cl kuivaa sherryä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita öljy, sherry ja hunaja. Purista mukaan limemehu ja lisää tabasco, hienonna persilja ja lisää kastikkeeseen.

2. Nuiji kanafileet ja grillaa niitä n. 3 minuuttia kummaltakin puolelta, mausta suolalla ja pippurilla. Suikaloi punasipuli, kuori appelsiini ja leikkaa siitä kalvottomia fileepaloja. Kuori avokado, poista kivi ja suikaloi hedelmäliha.

3. Jaa salaatinlehdet neljälle lautaselle. Asettele oliiveja, appelsiinifileitä ja avokadoa keskelle. Viipaloi kanafileet ja asettele kauniisti mukaan, koristele sipulisuikaleilla ja viimeistele kastikkeella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!