Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Alkuruokasalaatti kanafileen, appelsiinin ja avokadon kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä herkullisessa, pienessä alkuruokasalaatissa on paljon itämaista makua. Se on täydellinen aloitus hyvälle päivälliselle.

Neljälle

  • 2 isoa kanafileetä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 20 mustaa oliivia
  • 1 appelsiini
  • 1 avokado
  • ½ punasipuli
  • vihreitä salaatinlehtiä

Kastike

  • 4 rkl puristettua limemehua
  • 2 tippaa tabascoa
  • 2 tl hunajaa
  • 3 cl kuivaa sherryä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita öljy, sherry ja hunaja. Purista mukaan limemehu ja lisää tabasco, hienonna persilja ja lisää kastikkeeseen.

2. Nuiji kanafileet ja grillaa niitä n. 3 minuuttia kummaltakin puolelta, mausta suolalla ja pippurilla. Suikaloi punasipuli, kuori appelsiini ja leikkaa siitä kalvottomia fileepaloja. Kuori avokado, poista kivi ja suikaloi hedelmäliha.

3. Jaa salaatinlehdet neljälle lautaselle. Asettele oliiveja, appelsiinifileitä ja avokadoa keskelle. Viipaloi kanafileet ja asettele kauniisti mukaan, koristele sipulisuikaleilla ja viimeistele kastikkeella.

Tuoreimmat aiheesta

Kanasalaatti