Alkuruokasalaatti kanafileen, appelsiinin ja avokadon kera
Tässä herkullisessa, pienessä alkuruokasalaatissa on paljon itämaista makua. Se on täydellinen aloitus hyvälle päivälliselle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 2 isoa kanafileetä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 20 mustaa oliivia
- 1 appelsiini
- 1 avokado
- ½ punasipuli
- vihreitä salaatinlehtiä
Kastike
- 4 rkl puristettua limemehua
- 2 tippaa tabascoa
- 2 tl hunajaa
- 3 cl kuivaa sherryä
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita öljy, sherry ja hunaja. Purista mukaan limemehu ja lisää tabasco, hienonna persilja ja lisää kastikkeeseen.
2. Nuiji kanafileet ja grillaa niitä n. 3 minuuttia kummaltakin puolelta, mausta suolalla ja pippurilla. Suikaloi punasipuli, kuori appelsiini ja leikkaa siitä kalvottomia fileepaloja. Kuori avokado, poista kivi ja suikaloi hedelmäliha.
3. Jaa salaatinlehdet neljälle lautaselle. Asettele oliiveja, appelsiinifileitä ja avokadoa keskelle. Viipaloi kanafileet ja asettele kauniisti mukaan, koristele sipulisuikaleilla ja viimeistele kastikkeella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku