Rapea salaatti mustapavuilla ja kalkkunalla
Ensin marinoidaan kokonainen kalkkunan rintafilee. Sen jälkeen filee paistetaan ja tarjoillaan rapean salaatin ja mustapapujen kera. Keitettyjä mustapapuja saa ostaa purkitettuna kaupasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 300 g kalkkunan rintafileetä
Marinadi
- 3 rkl neutraalia öljyä
- 1 rkl jauhettua korianteria
- ½ tl chilijauhetta
- 1 tl jauhettua anista
- ½ maustemittaa jauhettua kanelia
- 1 tl suolaa
- 1 valkosipulinkynsi
Salaatti
- 250 g vihreitä salaatinlehtiä
- 1 ½ dl keitettyjä mustapapuja
- 1 punainen paprika
- 1 pss nacholastuja
Tarjoiluun
- 2 tomaattia
- ½ punasipuli
- 2 oksaa tuoretta korianteria
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 limeä
- 1 avokado
- 2 dl kermaviiliä
Valmistusohje
1. Sekoita öljy, korianteri, chilijauhe, anis, kaneli ja suola marinadiksi. Purista mukaan valkosipuli. Marinoi kalkkunaa vähintään 30 minuuttia. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista kalkkunaa uunissa 20-25 minuuttia, sisälämpötilan tulee olla n. 72 astetta. Kiedo kalkkuna alumiinifolioon tarjoiluun asti, viipaloi se silloin.
2. Hienonna tomaatit, punasipuli ja korianteri karkeasti. Purista päälle sitruunamehu ja aseta sivuun. Lohko lime.
3. Revi salaatinlehdet pienemmiksi paloiksi. Suikaloi paprika. Lado salaattia, papuja, paprikaa ja maissilastuja tarjoiluvadille. Laita päälle viipaloitua kalkkunaa ja asettele päälle tomaattisalaattia. Koristele limelohkoin. Halkaise viimeiseksi avokado, poista kivi. Viipaloi hedelmäliha ja asettele salaatin päälle. Tarjoile heti, tarjoile kermaviili erillisestä kulhosta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku