Rapea salaatti mustapavuilla ja kalkkunalla

Ensin marinoidaan kokonainen kalkkunan rintafilee. Sen jälkeen filee paistetaan ja tarjoillaan rapean salaatin ja mustapapujen kera. Keitettyjä mustapapuja saa ostaa purkitettuna kaupasta.

Neljälle

  • 300 g kalkkunan rintafileetä

Marinadi

  • 3 rkl neutraalia öljyä
  • 1 rkl jauhettua korianteria
  • ½ tl chilijauhetta
  • 1 tl jauhettua anista
  • ½ maustemittaa jauhettua kanelia
  • 1 tl suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi

Salaatti

  • 250 g vihreitä salaatinlehtiä
  • 1 ½ dl keitettyjä mustapapuja
  • 1 punainen paprika
  • 1 pss nacholastuja

Tarjoiluun

  • 2 tomaattia
  • ½ punasipuli
  • 2 oksaa tuoretta korianteria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 limeä
  • 1 avokado
  • 2 dl kermaviiliä

Valmistusohje

1. Sekoita öljy, korianteri, chilijauhe, anis, kaneli ja suola marinadiksi. Purista mukaan valkosipuli. Marinoi kalkkunaa vähintään 30 minuuttia. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista kalkkunaa uunissa 20-25 minuuttia, sisälämpötilan tulee olla n. 72 astetta. Kiedo kalkkuna alumiinifolioon tarjoiluun asti, viipaloi se silloin.

2. Hienonna tomaatit, punasipuli ja korianteri karkeasti. Purista päälle sitruunamehu ja aseta sivuun. Lohko lime.

3. Revi salaatinlehdet pienemmiksi paloiksi. Suikaloi paprika. Lado salaattia, papuja, paprikaa ja maissilastuja tarjoiluvadille. Laita päälle viipaloitua kalkkunaa ja asettele päälle tomaattisalaattia. Koristele limelohkoin. Halkaise viimeiseksi avokado, poista kivi. Viipaloi hedelmäliha ja asettele salaatin päälle. Tarjoile heti, tarjoile kermaviili erillisestä kulhosta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!