Pieni kasvisvoileipäkakku
Voileipäkakku, johon voit käyttää mielileipääsi ja täyttää sen lempitäytteilläsi. Se, joka ei voi tai halua syödä munaa, voi vaihtaa sen soseutettuun avokadoon, johon on sekoitettu paahdettua paprikaa.
Kuudelle tai kahdeksalle
- 1 iso leipä
- 6 kovaksikeitettyä munaa
- 1 dl majoneesia
- 1 rasia vesikrassia
- 1 purkki keitettyjä kikherneitä
- 200 g keitettyä parsakaalia
- suolaa ja valkopippuria
- 1 sitruuna
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 ruukku oreganoa
- 8 mustaa oliivia
- 6 isoa kaprista
- 3+6 kirsikkatomaattia
Valmistusohje
1. Leikkaa leipä kolmeen osaan. Silppua krassi hienoksi ja sekoita silppu majoneesiin, mausta suolalla ja pippurilla. Kuori kovaksikeitetyt munat, hienonna ne esim. haarukalla ja lisää majoneesiin.
2. Kaada kikherneiden liemi pois. Soseuta koneella tai käsin kikherneet ja mausta suolalla sekä pippurilla. Jaa parsakaali pieniksi nupuiksi ja puolita kolme kirsikkatomaattia. Levitä munaseos leivän alimmalle viipaleelle. Nosta keskiviipale sen päälle ja levitä kikherneseos sille. Jaa parsakaalinnuput ja kirsikkatomaatin puolikkaat tahnan päälle ja leikkaa oreganoa kaiken ylle.
3. Aseta lopuksi leivän ylin kerros edellisen päälle. Koristele tarjoiluvati kapriksilla, oliiveilla ja kirsikkatomaateilla. Tarvitset terävän veitsen kakkusi jakamiseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku