Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pieni kasvisvoileipäkakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Voileipäkakku, johon voit käyttää mielileipääsi ja täyttää sen lempitäytteilläsi. Se, joka ei voi tai halua syödä munaa, voi vaihtaa sen soseutettuun avokadoon, johon on sekoitettu paahdettua paprikaa.

Kuudelle tai kahdeksalle

  • 1 iso leipä
  • 6 kovaksikeitettyä munaa
  • 1 dl majoneesia
  • 1 rasia vesikrassia
  • 1 purkki keitettyjä kikherneitä
  • 200 g keitettyä parsakaalia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 sitruuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 ruukku oreganoa
  • 8 mustaa oliivia
  • 6 isoa kaprista
  • 3+6 kirsikkatomaattia

Valmistusohje

1. Leikkaa leipä kolmeen osaan. Silppua krassi hienoksi ja sekoita silppu majoneesiin, mausta suolalla ja pippurilla. Kuori kovaksikeitetyt munat, hienonna ne esim. haarukalla ja lisää majoneesiin.

2. Kaada kikherneiden liemi pois. Soseuta koneella tai käsin kikherneet ja mausta suolalla sekä pippurilla. Jaa parsakaali pieniksi nupuiksi ja puolita kolme kirsikkatomaattia. Levitä munaseos leivän alimmalle viipaleelle. Nosta keskiviipale sen päälle ja levitä kikherneseos sille. Jaa parsakaalinnuput ja kirsikkatomaatin puolikkaat tahnan päälle ja leikkaa oreganoa kaiken ylle.

3. Aseta lopuksi leivän ylin kerros edellisen päälle. Koristele tarjoiluvati kapriksilla, oliiveilla ja kirsikkatomaateilla. Tarvitset terävän veitsen kakkusi jakamiseen.

Tuoreimmat aiheesta

Voileipäkakku