Rusinariisi kanelin kera
Rusinariisi kanelin kera on makeahko riisi jonka voi tarjoilla pääruokana tai lisukkeena kanalle. Resepti tulee Albaniasta. Lisukkeena resepti riittää neljälle henkilölle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 ½ dl pitkäjyväistä riisiä
- 4 ½ dl kasvislientä
- 50 g voita
- 100 g sultanarusinoita (vaaleita rusinoita)
- 2 rkl sokeria
- 1 maustemitta jauhettua kanelia
Valmistusohje
1. Sulata voi kattilassa ja paista riisiä kunnes se on hieman läpikuultavaa. Lisää liemi ja keitä riisiä hiljalleen 5 minuuttia.
2. Lisää rusinat ja peitä kannella. Keitä vielä 15 minuuttia. Sekoita sokeri ja kaneli, ripottele kanelisokeriseos riisin päälle ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku