Rusinariisi kanelin kera
Rusinariisi kanelin kera on makeahko riisi jonka voi tarjoilla pääruokana tai lisukkeena kanalle. Resepti tulee Albaniasta. Lisukkeena resepti riittää neljälle henkilölle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 ½ dl pitkäjyväistä riisiä
- 4 ½ dl kasvislientä
- 50 g voita
- 100 g sultanarusinoita (vaaleita rusinoita)
- 2 rkl sokeria
- 1 maustemitta jauhettua kanelia
Valmistusohje
1. Sulata voi kattilassa ja paista riisiä kunnes se on hieman läpikuultavaa. Lisää liemi ja keitä riisiä hiljalleen 5 minuuttia.
2. Lisää rusinat ja peitä kannella. Keitä vielä 15 minuuttia. Sekoita sokeri ja kaneli, ripottele kanelisokeriseos riisin päälle ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi