Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Omenainen riisi-ohra lisäke

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makuja-kokki Maija Silvennoisen Huomenta Suomessa valmistama omenainen riisi-ohra lisäke on vertaansa vailla. Lisäke sopii tarjottavaksi omenaisten possunoisettien kera!

Ainekset

  • 2 rkl seesamöljyä tai oliiviöljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 2-3 omenaa kuutioina
  • 1 dl paprikaa kuutioina
  • 3 tl hienonnettua inkivääriä
  • 3 dl riisi-ohraseosta
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • suolaa
  • jauhettua mustapippuria
  • ripaus chiliä
  • 1 l vettä
  • 1 dl raastettua parmesaania

Valmistusohje

Kuullota öljyssä sipulit, omenat ja inkivääri. Lisää riisi ohraseos ja sekoita joukkoon. Mausta seos sitruunamehulla, suolalla, mustapippurilla ja chilillä. Sekoita vesi joukkoon ja hauduta kannen alla noin 30 minuuttia kunnes lisäke on kypsää.

Tuoreimmat aiheesta

Lisäkeriisi