Omenainen riisi-ohra lisäke

Makuja-kokki Maija Silvennoisen Huomenta Suomessa valmistama omenainen riisi-ohra lisäke on vertaansa vailla. Lisäke sopii tarjottavaksi omenaisten possunoisettien kera!

Ainekset

  • 2 rkl seesamöljyä tai oliiviöljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 2-3 omenaa kuutioina
  • 1 dl paprikaa kuutioina
  • 3 tl hienonnettua inkivääriä
  • 3 dl riisi-ohraseosta
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • suolaa
  • jauhettua mustapippuria
  • ripaus chiliä
  • 1 l vettä
  • 1 dl raastettua parmesaania

Valmistusohje

Kuullota öljyssä sipulit, omenat ja inkivääri. Lisää riisi ohraseos ja sekoita joukkoon. Mausta seos sitruunamehulla, suolalla, mustapippurilla ja chilillä. Sekoita vesi joukkoon ja hauduta kannen alla noin 30 minuuttia kunnes lisäke on kypsää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!