Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pinattivuoat pekonilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän ruokalajiin voit toki käyttää myös tuoretta pinaattia. Siinä tapauksessa ryöppäät pinaatin vain nopeasti ennen valmistusta. Vuoat voi myös valmistaa mangoldista tai nuorista nokkosista.

Neljälle

  • n. 375 g pakastettua, hienonnettua pinaattia
  • 2 kananmunaa
  • suolaa ja muskottia
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 pkt kuutioitua pekonia
  • tomaatteja tarjoiluun
  • voita vuokiin

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata ja valuta pinaatti. Sekoita pinaatti, munat, mausteet ja kerma.

2. Penslaa 8 pientä foliovuokaan voisulalla ja täytä ne 2/3 täyteen pinaattitaikinalla. Laita vuoat kuumaan vesihauteeseen uunivuokaan ja paista uunissa 15-20 minuuttia kunnes pinaattiseos on jähmettynyt.

3. Kumoa pinaattivuoat vadille. Paista pekoni ja ripottele vuoille. Koristele tomaatein. Tarjoile kaksi vuokaa per ruokailija alkuruokana.

Tuoreimmat aiheesta

Pinaattipiirakka