Piparjuurihauki

Piparjuuri soveltuu erinomaisesti hauen maustamiseen. Koska kala itsessään on vähärasvainen, se tarjoillaan perinteisesti voisulan kera.

Neljälle

  • 1-1 ½ kg haukea
  • 1 rkl suolaa

Jokaiseen vesilitraan

  • 1 rkl suolaa
  • ½ keltasipuli, viipaleina
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • muutama persiljanoksa

Koristeluun

  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • ½ punasipuli
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • ruohosipulia

Tarjoiluun

  • voisulaa
  • raastettua piparjuurta
  • keitettyjä perunoita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Perkaa kala, poista kidukset, leikkaa pois evät, mutta säästä selkäevä. Kalaa ei tarvitse suomustaa. Hiero kalaan suolaa ja anna sen levätä 10 minuuttia.

2. Huuhtele kala. Laita se kattilaan ja kaada päälle vettä, niin että se lähes peittyy. Lisää suola, sipuli, valkopippurit ja persilja. Keitä kalaa hiljalleen n. 25 minuuttia tai kunnes se tuntuu valmiilta ja selkäevä irtoaa helposti.

3. Hienonna persilja, sipuli ja kananmuna, sekoita. Nosta kala liemestä ja poista nahka. Irrota hienoja paloja kalasta, ripottele päälle koristesilppua ja ruohosipulia. Tarjoile voisulan, piparjuuren ja keitettyjen perunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!