Keitettyä, anjovismaustettua turskaa

Tässä reseptissä kala saa kaverikseen anjovisfileitä, jotka murtavat makua hienosti.

Neljälle

  • 600 g turskan selkäpaloja nahalla
  • ½ rkl suolaa
  • 8 anjovisfileetä

Jokaiseen vesilitraan

  • 1 rkl suolaa
  • 1 pala purjoa
  • persiljaa
  • 1 pala porkkanaa
  • 5 kokonaista maustepippuria

Munakastike

  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3-4 dl kalan keittolientä + kermaa
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • 2 kovaksi keitettyä, hienonnettua kananmunaa

Koristeluun

  • ruohosipulia

Valmistusohje

1. Leikkaa turskapaloihin pieniä viiltoja molemmin puolin selkäruotoja ja täytä ne anjovisfileillä. Laita kalat kalakattilaan, jossa on ritilä. Kaada päälle vettä, niin että kalat lähes peittyvät. Ripottele päälle suolaa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori vaahto huolellisesti.

2. Lisää muut ainekset. Keitä kalaa kannen alla n. 20 minuuttia tai kunnes kala näyttää valkealta ja läpinäkymättömältä. Sisälämpötilan tulee olla 60 astetta.

3. Munakastike: Paista voita ja jauhoja kastikkeeseen. Lisää kalan keittolientä ja kermaa sekä persiljaa. Keitä muutama minuutti. Lisää munasilppu. Tarjoile kastike kalan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!