Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rapeat piparkakut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä piparkakut ovat erittäin rapeita, ja jos kaulitset taikinan ohueksi, niistä tulee erittäin herkullisia. Kaulitse taikina suoraan leivinpaperille, niin piparkakut eivät mene rikki kun siirrät niitä pellille.

Piparkakkuresepti noin 300 piparkakkuun

  • 300 g voita tai margariinia
  • 5 dl sokeria
  • 1 dl siirappia
  • 1 rkl inkivääriä
  • 2 rkl kanelia
  • 1 rkl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 rkl soodaa
  • 2 dl vettä
  • 1 ½ l vehnäjauhoja (noin 900 g)

Valmistusohje

1. Sekoita voi, sokeri ja siirappi notkeaksi, lisää inkivääri, kaneli, neilikka ja kardemumma. Sekoita sooda veteen ja kaada seokseen. Työstä jauhot taikinaan hyvin.

2. Nosta taikina leivinpöydälle ja työstä sitä käsin. Anna levätä yön yli jääkaapissa muovikelmuun käärittynä.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina niin ohueksi kuin voit leivinpaperille, ja ota muotilla piparkakkuja. Vedä leivinpaperi kylmälle pellille ja paista uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Vinkki: Laita kuumat pellit parvekkeelle tai muuhun kylmään paikkaan, niin ne jäähtyvät nopeammin paistokertojen välillä.

Katso myös: Piparikierrepullat ja joulukorvapuustit 7618

Tuoreimmat aiheesta

Piparkakut