Hautakivimuffinit
Hautakivitaikinan pitää levätä kylmässä 2 tuntia, taikinan valmistat helposti monitoimikoneessa. On tärkeää, että sekä hautakivet että muffinit ovat kylmiä, kun yhdistät ne. Molemmat voidaan leipoa päivää ennen tarjoilua.
20 muffiniin
- 100 g voita
- 2 kananmunaa
- 3 ½ rkl kaakaojauhetta
- 1 tl jauhettua kardemummaa
- 3 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa
Hautakivet
- 2 ½ dl jauhoja
- 1 ¼ dl sokeria
- 100 g voita
- ½ munankeltuainen
- 2 tl vaniljasokeria
- tummaa kilosuklaata koristeluun
Lisäksi tarvitset
- muffinivuokia
Valmistusohje
1. Muffinit: Asettele muffinivuoat pellille. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi, lisää kaakao ja kardemumma. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, maitoa ja voisulaa, sekoita kunnolla. Jaa taikina muffinivuokiin, mutta älä täytä niitä täyteen sillä muffinit kohoavat. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
2. Hautakivet: Kuutioi voi. Lisää keltuainen, jauhot, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita taikinaksi ja laita kylmään 2 tunniksi. Kaulitse 3-4 mm paksuiseksi. Leikkaa ovaaleja paloja ja laita ne leivinpaperille pellille. Paista 175-200 asteessa 8-10 minuuttia. Pursota tai maalaa sulalla, tummalla suklaalla.
3. Hautakivimuffinit: Aseta yksi hautakivi jokaiselle muffinille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi