Pippuripihvi
Akseli valmistaa tänään pippuripihviä aidon pihviravintola Stefan´s Steakhouse tyyliin hieman erilaisin maustein.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4:lle
- 4 naudan sisäfileepihviä
- 2 oksaa tuoretta timjamia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl voita
- suolaa ja pippuria
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl murskattuja pippureita
- 2 rkl Dijon-sinappia
- 0,5 dl konjakkia
- 2 dl demi-glace kastikepohjaa
- 1 dl kuohukermaa
Valmistusohje
Kuumenna öljy kattilassa lämpimäksi. Freesaa pippureita öljyssä ja lisää sinappi. Sekoita ja lisää joukkoon konjakki. Lisää heti perään demi-glace kastikepohja. Anna kiehahtaa. Llisää joukkoon kerma ja keitä hiljaisella lämmöllä viisi minuuttia. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Mausta huoneenlämpöiset pihvit suolalla ja pippurilla ja paista kuumalla pannulla voissa murskatun valkosipulinkynnen ja timjamin kanssa pari minuuttia molemmilta puolilta ja siirrä vetäytymään viideksi minuutiksi. Tarjoile uunissa paahdetun valkosipulinkynnen ja tomaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku