Pippuripihvi ja höyrytetyt kasvikset
Valmista herkullinen pippuripihvi ja höyrytettyjä kasviksia. Suussa sulava pihvi sopii erinoimaisesti myös juhlavampiin tilaisuuksiin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Raaka-aineet
- 700 g naudan sisäfileetä
- suolaa
- mustapippuria
- roseepippuria
- viherpippuria
- 2 rkl kirkastettua voita
Kastike
- 2 dl demi glacea
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl mietoa lihalientä
- 4 cl konjakkia
- 1-2 tl sinappia
Höyrytetyt kasvikset
- 1 parsakaali
- 1 pieni kukkakaali
- 1 iso porkkana
- 1 iso punasipuli
- 2 rkl maustettua oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl kuivattua timjamia
Valmistusohje
Ota liha tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Leikkaa siitä 4 pihviä ja mausta ne ympäriinsä suolalla sekä murskatuilla pippureilla. Kuumenna paistinpannu, lisää voisula ja paista vain väri pannulla pihveihin. Nosta pihvit uunivuokaan ja aseta digitaalinen paistomittari kiinni yhden pihvin keskiosaan. Kypsennä lihoja 160 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö näyttää 54-56 astetta.
Tee sillä aikaa kastike. Kaada demi glace sekä lihaliemi pannulle, jossa on vielä pihvien paistolientä ja anna hautua hetki. Lisää kerma, konjakki sekä sinappi joukkoon ja mausta tarvittaessa murskatuilla pippureilla. Keitä miedolla lämmöllä sen aikaa, kun pihvit kypsyvät uunissa.
Höyrytä kasvikset. Irrota kaalien nuput ja huuhtele vedessä. Kuori porkkana sekä sipuli ja leikkaa paloiksi. Laita kasvikset reikäkattilaan, sulje kattila kannella ja höyrytä ne napakan kypsiksi. Kaada kypsyneet kasvikset kulhoon ja mausta. Tarjoa pihvien seurana.
Nosta kypsyneet pihvit kastikkeen joukkoon ja anna maustua minuutin ajan. Tarjoile liha kasvisten kera.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 570 kcal
Proteiinia 42g (29 E%)
Rasvaa 36g (57 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 19g
(53% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)
Hiilihydraatteja 14g (10 E%)
Kuitua 6g
Suolaa 1,8g
Jos kastikkeen jättää pois, pienenee annoksen energia 200 kcal
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku