Naudanpihvi kukkakaalimuusin ja pinaatin kera
Suurin pudottaja -valmentaja Bob Harper neuvoo illallisten nyrkkisäännöksi: mitä vähemmän hiilihydraatteja, sitä parempi. Illallinen pitäisi syödä vähintään kolme tuntia ennen nukkumaanmenoa. Tässä illallisessa on runsaasti proteiinia ja kuitua!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
AINEKSET
- suihkutettavaa oliiviöljyä
- 115 g naudan fileetä 2,5 cm paksuna pihvinä
- mustapippuria myllystä
- 3,6 dl pilkottua kukkakaalia
- ½ valkosipulin kynsi
- 1,2 dl vähäsuolaista kasvislientä
- 2 teelusikallista parmesaaniraastetta
- ¼ teelusikallista kuivattua timjamia
- 4,8 dl pinaattia
Valmistusohje
OHJEET:
1. Suihkuta keskikokoiselle paistinpannulle tai vokkipannulle oliiviöljyä ja kuumenna keskilämmöllä.
2. Mausta liha mustapippurilla. Ruskista ainakin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta sivuun lepäämään.
3. Pane kukkakaali pieneen kattilaan liemen kanssa ja keitä kannen alla 5–7 minuuttia, kunnes kukkakaali tuntuu pehmeältä haarukalla pistettäessä.
4. Nosta kukkakaali monitoimikoneeseen. Säästä liemi. Lisää valkosipuli ja aja kukkakaali tasaiseksi. Lisää lientä, kunnes haluttu koostumus on saavutettu. Sekoita joukkoon parmesaani ja timjami. Seoksen tulisi vastata paksuudeltaan perunamuusia.
5. Kuumenna erillisellä pannulla 2 ruokalusikallista yli jäänyttä lientä keskilämmöllä. Lisää pinaatti, peitä kannella ja keitä keskilämmöllä 1–2 minuuttia, kunnes pinaatti on pehmennyt.
6. Asettele pinaatti ja kukkakaalimuusi lautaselle pihvin
kera.
RAVINTOSISÄLTÖ:
341 kilokaloria, 27 g proteiinia, 10 hiilihydraatteja, 21 g rasvaa
Resepti on Bob Harperin kirjasta Suurin pudottaja - laihtumisen säännöt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku