Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Naudanpihvi kukkakaalimuusin ja pinaatin kera

Julkaistu 08.04.2013 12:02

Suurin pudottaja -valmentaja Bob Harper neuvoo illallisten nyrkkisäännöksi: mitä vähemmän hiilihydraatteja, sitä parempi. Illallinen pitäisi syödä vähintään kolme tuntia ennen nukkumaanmenoa. Tässä illallisessa on runsaasti proteiinia ja kuitua!

AINEKSET

  • suihkutettavaa oliiviöljyä
  • 115 g naudan fileetä 2,5 cm paksuna pihvinä
  • mustapippuria myllystä
  • 3,6 dl pilkottua kukkakaalia
  • ½ valkosipulin kynsi
  • 1,2 dl vähäsuolaista kasvislientä
  • 2 teelusikallista parmesaaniraastetta
  • ¼ teelusikallista kuivattua timjamia
  • 4,8 dl pinaattia

Valmistusohje

OHJEET:

1. Suihkuta keskikokoiselle paistinpannulle tai vokkipannulle oliiviöljyä ja kuumenna keskilämmöllä.

2. Mausta liha mustapippurilla. Ruskista ainakin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta sivuun lepäämään.

3. Pane kukkakaali pieneen kattilaan liemen kanssa ja keitä kannen alla 5–7 minuuttia, kunnes kukkakaali tuntuu pehmeältä haarukalla pistettäessä.

4. Nosta kukkakaali monitoimikoneeseen. Säästä liemi. Lisää valkosipuli ja aja kukkakaali tasaiseksi. Lisää lientä, kunnes haluttu koostumus on saavutettu. Sekoita joukkoon parmesaani ja timjami. Seoksen tulisi vastata paksuudeltaan perunamuusia.

5. Kuumenna erillisellä pannulla 2 ruokalusikallista yli jäänyttä lientä keskilämmöllä. Lisää pinaatti, peitä kannella ja keitä keskilämmöllä 1–2 minuuttia, kunnes pinaatti on pehmennyt.

6. Asettele pinaatti ja kukkakaalimuusi lautaselle pihvin

kera.

RAVINTOSISÄLTÖ:

341 kilokaloria, 27 g proteiinia, 10 hiilihydraatteja, 21 g rasvaa

Resepti on Bob Harperin kirjasta Suurin pudottaja - laihtumisen säännöt.

Tuoreimmat aiheesta

Grillipihvi