Pipsan tattaripuuro ja mustikkasmoothie
Herkullinen tattaripuuro maistuu vaikkapa aamupalaksi.
Tattaripuuro
- 1 rkl voita
- 2 dl kokonaista tattaria
- 1 l täysmaitoa
- 3 rkl mantelirouhetta
- Ripaus suolaa
- 1 rkl hunajaa
Mustikkasmoothie
- 1 dl mustikoita
- 1 banaani
- 2 tl kurpitsansiemeniä
- 2 dl vettä tai muuta nestettä
Valmistusohje
Laita uuni lämpimään 100 asteeseen. Voitele uunivuoka voilla. Kaada vuokaan tattaria ja maitoa. Lisää mantelirouhetta, ripaus suolaa ja hunaja. Kypsennä uunissa noin 7 tuntia.
Puuro kypsyy 200-asteisessa uunissa noin tunnissa.
Sekoita smoothien aineksia tehosekoittimessa, kunnes seos on rakenteeltaan tasaista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka