Tarjoile jännittäviä pirtelöitä jälkiruoaksi! Tässä on kolme ehdotusta, mutta ne ovat vain ehdotuksia. Kannattaa myös käyttää mielikuvitusta ja luoda omat jäätelödrinkkisi.

Ainekset

  • 2-3 lasilliseen jokaista pirtelöä

Suklaapirtelö

  • ½ dl vettä
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 3 rkl kidesokeria
  • 5 dl maitoa
  • ½ l vanilja- tai suklaajäätelöä
  • jääpaloja
  • 1 dl kuohukermaa
  • suklaaströsseliä

Banaanipirtelö

  • 2 banaania
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1 sitruunalohko
  • 3 dl maitoa
  • jääpaloja
  • ¼ dl vaniljajäätelöä
  • 1 dl kuohukermaa

Persikkapirtelö

  • 1 pieni prk persikanpuolikkaita
  • 5 dl maitoa
  • jääpaloja
  • ¼ dl vanilja- tai appelsiinijäätelöä
  • ½ dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Suklaapirtelö: Kaada kiehuva vesi kaakaojauheen päälle kulhoon. Lisää sokeri ja maito ja vatkaa voimakkaasti. Kaada suklaamaito laseihin, joissa on jääpaloja, lisää jäätelö ja koristele kermavaahdolla ja strösselillä.

2. Banaanipirtelö: Muussaa 1 ½ banaania, purista päälle sitruunamehua ja lisää maito. Vatkaa sähkövatkaimella tai tehosekoittimessa kunnes maito kuohuu. Kaada laseihin, joissa on jääpaloja. Lisää jäätelö ja vatkattu kerma. Koristele banaaniviipaleilla.

3. Persikkapirtelö: Paloittele persikat ja soseuta ne tilkan sokerilientä (purkista) kanssa. Lisää maito ja jääpalat ja vatkaa vaahtomaiseksi. Kaada laseihin, lisää jäätelöä ja kermavaahtoa.

Tuoreimmat aiheesta

Smoothie