Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kirsikkajuustokakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on raikas ja maukas jälkiruoka. Ellet halua käyttää likööriä kastikkeeseen, voit korvata sen kirsikkamehutiivisteellä. Sauvasekoitin tai monitoimikone on hyväksi avuksi, kun teet täytettä ja kakkupohjaa.

Ainekset

  • 6-8 hengelle

Täyte

  • 250 g philadelphiajuustoa
  • 1 dl kidesokeria
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • 1 dl ranskankermaa

Kakkupohja

  • ½ pkt digestivekeksejä
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 50 g voita
  • 1 tl kanelia

Kirsikkakastike

  • 1 l kokonaisia kirsikoita
  • 3 dl kidesokeria
  • 2 dl vettä
  • 8 cl kirsikkalikööriä

Lisäksi tarvitset

  • Irtopohjavuoan

Valmistusohje

1. Täyte: Keitä sokeri ja vesi sokeriliemeksi. Anna jäähtyä. Sekoita liemi, philadelphiajuusto, sitruunamehu ja ranskankerma monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi.

2. Kakkupohja: Sekoita digestivekeksit, fariinisokeri ja kaneli monitoimikoneessa. Kuutioi voi ja sekoita keksiseoksen kanssa muruiseksi massaksi. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle.

3. Kakku: Levitä täyte kakkupohjan päälle, tasoita pinta. Laita kakku jääkaappiin, niin että se jäähtyy täysin kylmäksi.

4. Kirsikkakastike: Poista kivet kirsikoista. Keitä kirsikat sokerin ja veden kanssa, liemen tulee peittää marjat juuri ja juuri. Ota kattila liedeltä, lisää kirsikkalikööri ja jäähdytä kastike.

Tuoreimmat aiheesta

Juustokakku