Pitaleipä vihannestäytteellä
Täytetyt pitaleivät ovat oiva lounas tai iltapala. Ja mikä sopisikaan paremmin retkievääksi kuin ruokaisat leivät, joihin sisältyy koko ateria.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 pitaleipää
- 1 kesäkurpitsa
- öljyä paistamiseen
- suolaa
- 1 punainen paprika
- tuoreita pinaatinlehtiä
- 4 jalapenoa purkista
Hummus
- 1 purkki kikherneitä (400 g)
- ½ chili
- ½ tl juustokuminaa
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 rkl tahinia (seesamtahnaa)
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Hummus: valuta kikherneet lävikössä. Laita ne tehosekoittimeen chilin, juustokuminan, sitruunamehun, öljyn ja tahinin kanssa. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja purista joukkoon valkosipulinkynsi, sekoita.
2. Viipaloi kesäkurpitsa ja paista viipaleet öljyssä, suolaa. Suikaloi paprika. Leikkaa pitaleipä auki ja jaa leipätaskuihin hummus ja pinaatinlehdet. Lisää kesäkurpitsan viipaleet ja kruunaa jalapenolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku