Pitaleipä vihannestäytteellä

Täytetyt pitaleivät ovat oiva lounas tai iltapala. Ja mikä sopisikaan paremmin retkievääksi kuin ruokaisat leivät, joihin sisältyy koko ateria.

Neljälle

  • 4 pitaleipää
  • 1 kesäkurpitsa
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa
  • 1 punainen paprika
  • tuoreita pinaatinlehtiä
  • 4 jalapenoa purkista

Hummus

  • 1 purkki kikherneitä (400 g)
  • ½ chili
  • ½ tl juustokuminaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 rkl tahinia (seesamtahnaa)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Hummus: valuta kikherneet lävikössä. Laita ne tehosekoittimeen chilin, juustokuminan, sitruunamehun, öljyn ja tahinin kanssa. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja purista joukkoon valkosipulinkynsi, sekoita.

2. Viipaloi kesäkurpitsa ja paista viipaleet öljyssä, suolaa. Suikaloi paprika. Leikkaa pitaleipä auki ja jaa leipätaskuihin hummus ja pinaatinlehdet. Lisää kesäkurpitsan viipaleet ja kruunaa jalapenolla.

Parhaat ruokaohjelmat