Papugulassi
Papugulassi tuo mukavaa vaihtelua arkiruokiin. Tätä reseptiä todellakin kannattaa kokeilla.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 250 g suuria, erilaisia papuja tai säilykepapuja
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 5 valkosipulinkynttä
- 4 rkl paprikajauhetta
- 1 paprika
- 2 porkkanaa
- 400 g perunoita
- 3 dl tomaattimurskaa
- mustapippuria
- suolaa
- (vaaleaa leipää)
Valmistusohje
Liota papuja yön yli vedessä ja kaada vesi pois. Lämmitä öljyä kattilan pohjalla ja kuullota silputtu sipuli ja valkosipuli siinä. Lisää paprikajauhe ja pavut öljyn sekaan ja jatka kuullottamista vielä tovi.
Lisää tomaattimurska, suolaa, pippuria ja vettä niin, että ainekset peittyvät.
Kuori ja pilko porkkanat ja perunat ja lisää ne keittoon kun pavut alkavat hiukan pehmentyä.
Keitä kypsäksi ja tarjoa vaalean leivän kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"