Papugulassi
Papugulassi tuo mukavaa vaihtelua arkiruokiin. Tätä reseptiä todellakin kannattaa kokeilla.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 250 g suuria, erilaisia papuja tai säilykepapuja
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 5 valkosipulinkynttä
- 4 rkl paprikajauhetta
- 1 paprika
- 2 porkkanaa
- 400 g perunoita
- 3 dl tomaattimurskaa
- mustapippuria
- suolaa
- (vaaleaa leipää)
Valmistusohje
Liota papuja yön yli vedessä ja kaada vesi pois. Lämmitä öljyä kattilan pohjalla ja kuullota silputtu sipuli ja valkosipuli siinä. Lisää paprikajauhe ja pavut öljyn sekaan ja jatka kuullottamista vielä tovi.
Lisää tomaattimurska, suolaa, pippuria ja vettä niin, että ainekset peittyvät.
Kuori ja pilko porkkanat ja perunat ja lisää ne keittoon kun pavut alkavat hiukan pehmentyä.
Keitä kypsäksi ja tarjoa vaalean leivän kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi