Papugulassi tuo mukavaa vaihtelua arkiruokiin. Tätä reseptiä todellakin kannattaa kokeilla.

Ainekset

  • 250 g suuria, erilaisia papuja tai säilykepapuja
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl paprikajauhetta
  • 1 paprika
  • 2 porkkanaa
  • 400 g perunoita
  • 3 dl tomaattimurskaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • (vaaleaa leipää)

Valmistusohje

Liota papuja yön yli vedessä ja kaada vesi pois. Lämmitä öljyä kattilan pohjalla ja kuullota silputtu sipuli ja valkosipuli siinä. Lisää paprikajauhe ja pavut öljyn sekaan ja jatka kuullottamista vielä tovi.

Lisää tomaattimurska, suolaa, pippuria ja vettä niin, että ainekset peittyvät.

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat ja lisää ne keittoon kun pavut alkavat hiukan pehmentyä.

Keitä kypsäksi ja tarjoa vaalean leivän kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Pavut