Pizza le focacce -leipäkakku
Toiset sanovat että se, mitä ihminen pitää päällään, kuvastaa mitä hänellä on sisällään. David miettii, päteekö sääntö myös siihen, miten focaccia (eräänlainen leipäkakku) puetaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 hengelle
- pizzataikinaa (kts. isoäiti, nonna Giulian pizzataikina!)
- neitsytoliiviöljyä pirskottamiseen ja rasvaamiseen
- suolaa maustamiseen
Punasikuri-focaccia
- punasikuri leikattuna 1/8 paloihin
- pilkottua ja scarmoza-savujuustoa niin paljon kuin pizzan päälle mahtuu
Peruna-focaccia
- perunoita ohuesti pilkottuna
- sipuleita pilkottuna
- tuoretta rosmariinia
Kesäkurpitsa-focaccia
- kesäkurpitsaa ohuesti pilkottuna
- sipuleita pilkottuna
Schiacciata alla fiorentina
- punaisia viinirypäleitä puolitettuina
- Chianti-viiniä pirskottamiseen
- 2 ruokalusikallista sokeria sirottamiseen
- * lisää 2 ruokalusikallista sokeria, jos teet nonna Giulian pizzataikinan
Valmistusohje
- Öljyä pizzapannun pohja ja venytä taikinaa, kunnes pizza peittää koko pannun.
- Lisää lempitäytteesi ennen kuin paistat pizzan 230-asteisessa esilämmitetyssä uunissa noin 20 minuutin ajan. Paistoaika riippuu täytteistä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi