Pizza le focacce -leipäkakku
Julkaistu
Toiset sanovat että se, mitä ihminen pitää päällään, kuvastaa mitä hänellä on sisällään. David miettii, päteekö sääntö myös siihen, miten focaccia (eräänlainen leipäkakku) puetaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 hengelle
- pizzataikinaa (kts. isoäiti, nonna Giulian pizzataikina!)
- neitsytoliiviöljyä pirskottamiseen ja rasvaamiseen
- suolaa maustamiseen
Punasikuri-focaccia
- punasikuri leikattuna 1/8 paloihin
- pilkottua ja scarmoza-savujuustoa niin paljon kuin pizzan päälle mahtuu
Peruna-focaccia
- perunoita ohuesti pilkottuna
- sipuleita pilkottuna
- tuoretta rosmariinia
Kesäkurpitsa-focaccia
- kesäkurpitsaa ohuesti pilkottuna
- sipuleita pilkottuna
Schiacciata alla fiorentina
- punaisia viinirypäleitä puolitettuina
- Chianti-viiniä pirskottamiseen
- 2 ruokalusikallista sokeria sirottamiseen
- * lisää 2 ruokalusikallista sokeria, jos teet nonna Giulian pizzataikinan
Valmistusohje
- Öljyä pizzapannun pohja ja venytä taikinaa, kunnes pizza peittää koko pannun.
- Lisää lempitäytteesi ennen kuin paistat pizzan 230-asteisessa esilämmitetyssä uunissa noin 20 minuutin ajan. Paistoaika riippuu täytteistä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa