Kana-pekoni-fetapizza

Tämä on italialainen klassikko kreikkalaisin vivahtein.

Ainekset

  • Neljään annospizzaan

Taikina

  • 25 g hiivaa
  • 1 ½ dl haaleaa vettä
  • ¾ tl suola
  • 4 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 100 g keitettyä tai paistettua kanaa
  • 140 g pekonia (1 pkt)
  • 4 dl juustoraastetta
  • ½ punainen paprika
  • 50 g fetajuustoa
  • ½ punasipuli

Tomaattikastike

  • 4 dl paseerattuja tomaatteja
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 maustemitta sokeria

Valmistusohje

1. Taikina: Liuota hiiva tilkkaan vettä. Lisää loput vedestä, sekoita mukaan jauhot ja suola ja työstä notkeaksi taikinaksi. Anna kohota 40 minuuttia tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Työstä taikinaa hetki ja jaa neljään osaan, kohota vielä 10 minuuttia.

2. Suikaloi pekoni ja laita suikaleet kylmään pannuun. Paista pekonit omassa rasvassaan, valuta talouspaperilla. Suikaloi kana hienoksi. Keitä kokoon tomaatit, tomaattipyree, suola, pippuri ja sokeri miedolla lämmöllä kattilassa.

3. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Kaulitse neljä pizzaa leivinpapereille. Levitä tomaattikastike pohjille. Ripottele päälle juustoraaste, kanat, pekoni ja paloiteltu paprika. Kuumenna peltejä uunissa hetki ja vedä sitten pizzat leivinpapereineen pelleille. Paista 5-7 minuuttia. Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi. Ripottele sipulirenkaita ja murusta fetajuustoa pizzojen päälle, tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!