Pizza punasipulilla ja pekonilla

Pekoni ja punasipuli antavat pizzalle mehevää makua.

Ainekset

  • Neljälle

Pizzataikina

  • 25 g hiivaa
  • 1 ½ dl haaleaa vettä
  • ¾ tl suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 280 g pekonia (2 pkt)
  • 4 punasipulia
  • 2 rkl voita
  • 4 dl juustoraastetta

Tomaattikastike

  • 4 dl paseerattuja tomaatteja
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 maustemitta sokeria

Valmistusohje

1. Liuota hiiva tilkkaan vettä. Lisää loput vedestä, lisää jauhot ja suola ja työstä notkeaksi taikinaksi. Anna kohota 40 minuuttia tai kunnes taikina on kaksinkertainen. Keitä tomaatit, tomaattipyree, suola, pippuri ja sokeri tomaattikastikkeeksi miedolla lämmöllä kattilassa. Työstä pizzataikinaa hetki ja jaa se neljään osaan, kohota vielä 10 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Paloittele pekoni postimerkinkokoisiksi paloiksi, laita ne kylmään pannuun ja kuumenna pannu, anna pekonien paistua omassa rasvassaan ja valuta talouspaperilla. Kuori ja halkaise punasipuli, viipaloi, paista voissa ja laita sivuun.

3. Kaulitse neljä pizzapohjaa leivinpapereille. Levitä tomaattikastike pohjille. Ripottele päälle juusto, viimeistele sipulilla ja pekonilla. Kuumenna peltejä uunissa muutama minuutti ja vedä sitten leivinpaperit pizzoineen pelleille. Paista 5-7 minuuttia. Ripottele päälle tuoretta basilikaa ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.