Pizza punasipulilla ja pekonilla
Pekoni ja punasipuli antavat pizzalle mehevää makua.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- Neljälle
Pizzataikina
- 25 g hiivaa
- 1 ½ dl haaleaa vettä
- ¾ tl suolaa
- 4 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 280 g pekonia (2 pkt)
- 4 punasipulia
- 2 rkl voita
- 4 dl juustoraastetta
Tomaattikastike
- 4 dl paseerattuja tomaatteja
- 2 tl tomaattipyreetä
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 maustemitta sokeria
Valmistusohje
1. Liuota hiiva tilkkaan vettä. Lisää loput vedestä, lisää jauhot ja suola ja työstä notkeaksi taikinaksi. Anna kohota 40 minuuttia tai kunnes taikina on kaksinkertainen. Keitä tomaatit, tomaattipyree, suola, pippuri ja sokeri tomaattikastikkeeksi miedolla lämmöllä kattilassa. Työstä pizzataikinaa hetki ja jaa se neljään osaan, kohota vielä 10 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Paloittele pekoni postimerkinkokoisiksi paloiksi, laita ne kylmään pannuun ja kuumenna pannu, anna pekonien paistua omassa rasvassaan ja valuta talouspaperilla. Kuori ja halkaise punasipuli, viipaloi, paista voissa ja laita sivuun.
3. Kaulitse neljä pizzapohjaa leivinpapereille. Levitä tomaattikastike pohjille. Ripottele päälle juusto, viimeistele sipulilla ja pekonilla. Kuumenna peltejä uunissa muutama minuutti ja vedä sitten leivinpaperit pizzoineen pelleille. Paista 5-7 minuuttia. Ripottele päälle tuoretta basilikaa ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku