Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pizzaspaghetti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mikään ei ole italialaisempaa kuin pizza ja spaghetti, mutta entä pizzaspaghetti? Mitä ihmettä se on?

4 hengelle

  • 350g tähteeksi jäänyttä spaghettia kastikkeineen
  • 3 munaa
  • 3 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • raastettua grana-padanoa
  • suolaa tarvittaessa

Valmistusohje

Esimerkiksi aloittelijoille se on hyvä tapa hyödyntää tähteeksi jäänyt pasta herkullisella tavalla. Jätä mikroaaltouuni rauhaan ja ota paistinpannu esiin!

- Riko muna kulhoon ja sekoita mukaan grana-padano -juusto. Lisää spaghetti. Varmista että se peittyy kokonaan munaan. Lisää ripaus tai kaksi suolaa; muista että ylijäänyt spaghetti on maustettu jo kerran.

- Lämmitä oliiviöljy kastikepannulla. Öljyn lämpötilan voit testata pudottamalla palan spaghettia pannulle. Öljy on valmis, jos pannu rupeaa tirisemään.

- Kaada spaghettiseos pannulle ja litistä se kuten pannukakku. Paista noin kaksi minuuttia korkealla lämmöllä, kunnes ruoka saa kullanruskean värin.

- On tärkeää kaataa kaikki ylimääräinen öljy pois pannulta, ennen kuin käännät pastan ympäri. Jotta käännös onnistuisi, peitä pannu isolla lautasella ja pidä sitä peitettynä. Käännä pannu ja lautanen yhtä aikaa, ja niin pasta siirtyy lautaselle. Siirrä sitten paistamaton puoli pannulle ja paista taas kahden minuutin ajan, tai kunnes pastan toinenkin puoli on muuttunut kullanruskeaksi.

- Laita servetti lautaselle ja siirrä pasta pannulta lautaselle.

Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.

Tuoreimmat aiheesta

Pizza